Μία συγκινητική ιστορία που αφορά σε έναν σκύλο, τον Παναγιώτη, ο οποίος ζει σε περιφραγμένο χώρο στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η Έφορος Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Νάνσυ Ψάλτη, στην οποία ανήκει διοικητικά το Μουσείο, έχει υπό την φροντίδα της το χαριτωμένο σκυλάκι.

Μία μεγάλη σχέση αγάπης υπάρχει μεταξύ της κ. Ψάλτη και του Παναγιώτη, ο οποίος χαίρει επίσης της αγάπης και της φροντίδας όλων των υπαλλήλων του Μουσείου. Ο μικρός σκύλος δεν θα ζούσε σήμερα αν δεν υπήρχε η κ. Ψάλτη.

Αρχικά, η 3μελής επιτροπή του οικείου Δήμου είχε χαρακτηρίσει το σκυλάκι επιθετικό, και συνεργείο του Δήμου προσπάθησε να το συλλάβει με σκοπό να πραγματοποιηθεί ευθανασία.

Δεν κατάφεραν όμως να πιάσουν το φοβισμένο σκυλάκι, το οποίο είχε κρυφτεί σε ένα μαγαζί, μέχρι που το είδε η κ. Ψάλτη. Το βλέμμα του την συγκίνησε κι εκείνη αμέσως δέθηκε μαζί του και οδηγήθηκε έως και στα δικαστήρια εξαιτίας του. Δεν πτοήθηκε όμως, και κατόρθωσε, ο Παναγιώτης να ζει σήμερα στο Μουσείο, λαμβάνοντας πολλή αγάπη από την ίδια αλλά και από τους φύλακες και υπαλλήλους του Μουσείου.

Ο αξιολάτρευτος σκύλος απολαμβάνει κάθε μέρα τις βόλτες του, έχει απόλυτη κτηνιατρική κάλυψη, σωστή τροφή και είναι στειρωμένος.

Πηγή: pfpo.gr
 
Top