Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά.

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί κάνουν επίσημα τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους οι κατσαρίδες. Για να κόψετε τον αέρα σε αυτούς τους μικρούς, μισητούς εχθρούς, σας προτείνουμε 3 φυσικούς τρόπους που θα βάλουν τέλος στις επιδρομές που σχεδιάζουν εντός των τειχών του σπιτιού σας.

Αμμωνία και λαχτάρα Η έντονη και χαρακτηριστική οσμή της αμμωνίας ρίχνει -κυριολεκτικά- πόρτα στις κατσαρίδες μιας και οι μικρές ανεπιθύμητες κυρίες την απεχθάνονται. Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αυτή την αδυναμία τους προς όφελός σας; Απλά διαλύστε 2 φλ. αμμωνία σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στο νεροχύτη.

Επαναπαυτείτε στις δάφνες (σας) Μπορεί εσείς να λατρεύετε τη μυρωδιά τους και να λατρεύετε τη νοστιμιά που προσθέτει στα φαγητά σας, αλλά οι κατσαρίδες νιώθουν μάλλον το αντίθετο για τα δαφνόφυλλα. Επομένως, για να ανακόψετε πιθανές εισβολές τους δεν έχετε παρά να απλώσετε μερικά φύλλα στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς και στις μπαλκονόπορτές σας και να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας με λίγο νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο ή φέτες αγγουριού τα οποία απεχθάνονται εξίσου οι κατσαρίδες. Σόδα, η μαγ(ειρ)ική Πέρα από δυνατό καθαριστικό, απωθεί αποτελεσματικά τις κατσαρίδες. Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο, ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.

Πηγή: spirossoulis.com

 
Top