Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς Internet; Δεδομένου του χρόνου που αφιερώνουμε σήμερα στην πλοήγησή μας στον παγκόσμιο ιστό, τα social media και τις φορητές μας -πάντα συνδεδεμένες- συσκευές, είναι μάλλον δύσκολο. Έχουμε άδικο;

Για πολλούς από εκείνους που ανήκουν στη γενιά των millennials, ο κόσμος χωρίς το Διαδίκτυο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μακρινή ανάμνηση, μια μνήμη που έχει “σκεπαστεί” από τις αλλαγές που έφερε η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτή η γενιά που έχει αφήσει στο παρελθόν την εποχή που τα smartphones, τα e-mail και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν παρά μόνο στη φαντασία ορισμένων επιστημόνων. Πρόσφατη έρευνα της Ipsos έδειξε ότι πλέον όλοι μας, λίγο έως πολύ, είμαστε εθισμένοι στο Internet.

Στην έρευνα συμμετείχαν 18.180 άνθρωποι από 23 χώρες, με τα δύο τρίτα από αυτούς να δηλώνουν ότι τους είναι αδύνατο να φανταστούν μια ζωή χωρίς Internet. Το 73% των κατοίκων ΗΠΑ που ρωτήθηκαν σχετικά, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς σύνδεση στο Web, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά στους Ινδούς συμμετέχοντες και ανέρχεται σε 82%. Μπορείτε να δείτε περισσότερα ποσοστά στο παρακάτω γράφημα:
 
Top