Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

Στη Ζάκυνθο, οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Αργάσι και Αγαλάς. Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ειδικά μηχανήματα για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, καθώς και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς, όμως, την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Παράλληλα, οριοθετημένες, με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο, παραμένουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας, Κοκκινόλακος Πηγών Άρτας, Αστεραίικα-Γεράκι Ηλείας, Μολύκρειο Ναυπακτίας, Αμόργιανοι Αμφιλοχίας, Παππαδάτες Πρέβεζας και Σαντομέρι Αχαΐας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας και στο Καντήλι Μεγάρων Αττικής, ενώ υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.

Υψηλός προβλέπεται για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης. Ειδικότερα, υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Έβρου, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Κυκλάδων, καθώς και για τα νησιά του Ιονίου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, τα Κύθηρα και τη Θάσο.

 
Top