Στο ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" επιβιβάσθηκαν για προληπτικούς λόγους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου οι 205 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Patmos", που προσάραξε στις 01:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού, παρουσιάζοντας σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Στο πλοίο επέβαινε επίσης πλήρωμα 87 ατόμων.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.

Στο "Blue Star Patmos" που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη υπάρχουν 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της για το περιστατικό τα εξής: «Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα.»

Πηγή: ΑΜΠΕ

 
Top