Η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε γνωστό ότι ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι βραζιλιάνικες αρχές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τη Δευτέρα το βράδυ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί που βρισκόταν την τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία μαζί του.

Οι ελληνικές αρχές στο Ρίο δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο πρέσβης όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρεσβεία ενημέρωσε για την εξαφάνιση την αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας και της Ελλάδας.

Ακόμη, αξιωματούχος δήλωσε ότι επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον Κυριάκο Αμοιρίδη το απόγευμα της Δευτέρας μέσω μηνυμάτων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι έγραφε ο ίδιος τα μηνύματα.   


Τι λέει η πρεσβεία

Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας αναφέρουν πως ο πρέσβης αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες, ωστόσο εργαζόμενοι στην ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια ανέφεραν στο enikos.gr πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρίσκεται σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου. 

«Λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός πόλης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου», είπαν χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως πράγματι υπήρξε καταγγελία στην αστυνομία, όμως αυτή δεν έγινε από την πρεσβεία αλλά από κοντινό πρόσωπο του Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους της πρεσβείας στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.  

Σημειώνεται ότι η πρεσβεία έχει ενημερώσει το ελληνικό ΥΠΕΞ. 

 
Top