Το ήξερες ότι μπορείς να αδυνατίσεις διαβάζοντας τα mail σου;
Κάτσε στο σωστό σημείο
Κάτσε στο τέλος του τραπεζιού αν μπορείς, επειδή «οι κεντρικές θέσεις είναι και εκείνες στις οποίες θα βρίσκονται πιο κοντά το ψωμί, οι λιπαρές σος και τα ζαχαρώδη αναψυκτικά» λέει ο ψυχολόγος Stephen Gullo.
Διάβασε τα mail σου
Έρευνα του Kaiser Permanente, βρήκε πως εκείνοι που είναι εγγεγραμμένοι σε εβδομαδιαία newsletters σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, τείνουν να τρώνε περισσότερα φρέσκα προϊόντα (και γενικά τροφές με λιγότερα λιπαρά), αλλά και να γυμνάζονται περισσότερο.
Κλείσε τα φώτα
Ναι, οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας μας κρατούν αδύνατες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο, βρήκαν πως εκείνοι που κοιμούνται στο απόλυτο σκοτάδι, είναι λιγότερο επιρρεπείς στην παχυσαρκία, από εκείνους που κοιμούνται με κάποιο φως αναμμένο ή με την τηλεόραση ανοιχτή.
Μην νιώθεις τύψεις
Μην νιώσεις τύψεις αν τελικά υποκύψεις σε εκείνο το παχυντικό snack που λιγουρευόσουν, λέει η Kristin Neff, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου του Τέξας και συγγραφέας του Self-Compassion. Είσαι περισσότερη επιρρεπής στο ανθυγιεινό τσιμπολόγημα όταν αισθάνεσαι στρες ή τύψεις για αυτό που τρως. 
Πιες βιταμίνες
Στα πλαίσια μίας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, οι ερευνητές έβαλαν 96 παχύσαρκες γυναίκες να παίρνουν ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα, συμπλήρωμα ασβεστίου ή κάποιο άλλο εικονικό φάρμακο για 26 εβδομάδες. Στο τέλος του πειράματος, εκείνες που έπαιρναν τις βιταμίνες, είχαν χάσει πολύ περισσότερο σωματικό λίπος από τις υπόλοιπες. «Είναι πολύ πιθανό, μερικοί άνθρωποι να τρώνε περισσότερο επειδή ο οργανισμός τους αναζητά ορισμένα θρεπτικά συστατικά που του λείπουν», λέει ο Louis J. Aronne, διευθυντής του Προγράμματος Ελέγχου Παχυσαρκίας γνωστής κλινικής στη Νέα Υόρκη.
Φάε σε μικρό πιάτο
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, μοιράστηκαν σε καθηγητές και φοιτητές μεγάλα και μικρά μπολάκια παγωτού. Εκείνοι με τα μεγάλα μπολ, έφαγαν έως και 31% περισσότερο παγωτό από εκείνους με τα μικρότερα μπολ.
Προτίμησε τα πικάντικα
Όταν μία ομάδα ερευνητών σε Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, έβαλε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ σούπας, το κοινό κατανάλωσε 60 κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα, από εκείνους που έφαγαν τη σούπα σκέτη, χωρίς πιπέρι καγιέν.
Φάε ψωμί αργά
Στη μάχη κατά του λίπους, δεν έχει σημασία αν θα φας υδατάνθρακες, αλλά το πότε θα τους φας, λένε Ισραηλινοί ερευνητές. Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, 100 παχύσαρκοι μπήκαν σε δίαιτα, με 20% πρωτεΐνη, 30% λίπος και 50% υδατάνθρακες. Το πρώτο γκρουπ έτρωγε τους υδατάνθρακες καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το δεύτερο τους έτρωγε για βραδινό. Έξι εβδομάδες αργότερα, το δεύτερο γκρουπ είχε χάσει περισσότερα κιλά, περισσότερο λίπος και περισσότερους πόντους από τη μέση.
Κοιμήσου σε κρύο δωμάτιο
Ο ύπνος σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι ο τέλειος τρόπος για να υποχρεώσεις το σώμα σου να λειτουργεί περισσότερο, όσο προσπαθεί να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία, λένε οι ειδικοί. Με αυτόν τον τρόπο θα καις θερμίδες ενώ κοιμάσαι.

Πηγή: marieclaire.gr
 
Top