Ο Τουταγχαμών, ο οποίος βασίλεψε τον 14ο αιώνα π.Χ. και πέθανε σε ηλικία 19 ετών, αφού έμεινε στον θρόνο μόλις για εννιά χρόνια, είναι σήμερα ένας από τους γνωστότερους Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου λόγω της κατάρας του που σκότωσε 6 ανθρώπους. Στο μαυσωλείο του, που παρέμεινε ασύλητο, βρέθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα περισσότερα από 5.000 αντικείμενα πολλά από τα οποία ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι. Ανάμεσά τους ήταν και ένα στιλέτο με χρυσή λαβή και σιδερένια λάμα που δεν είχε οξειδωθεί, αφού βρέθηκε κρυμμένο ανάμεσα στις λεπτές λωρίδες του υφάσματος που κάλυπταν τη μούμια του Τουταγχαμών.


Το 3.300 ετών στιλέτο με το οποίο είχε θαφτεί ο Τουταγχαμών έμελλε να απασχολήσει λίγο παραπάνω τα διεθνή Μ.Μ.Ε. χάριν της εκτίμησής ότι ήταν από εξωγήινο υλικό, σύμφωνα με 13 Αιγύπτιους και Ιταλούς επιστήμονες που ανέλυσαν τη σύνθεσή του. Όπως εξήγησαν, η σιδερένια λάμα περιείχε 10% νικέλιο και 0,58% κοβάλτιο, περιεκτικότητες που υποδηλώνουν ότι το υλικό προήλθε από το διάστημα. Η σύνθεση της λάμας καθορίστηκε με ακρίβεια χάρη στη μέθοδο της φασματοσκοπικής ανάλυσης φθορισμού ακτινών X, εξηγούν στη μελέτη τους οι επιστήμονες της Πολυτεχνικής Σχολής του Μιλάνου, του Πανεπιστημίου της Πίζας και του Μουσείου του Καΐρου. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου του 2016 στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «Μετεωρίτες και Πλανητικές Σπουδές».



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αρχαίο στιλέτο είχε σφυρηλατηθεί με σίδερο που προερχόταν από μετεωρίτη. Βέβαια υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις δεκάδων μελετητών των αρχαίων εξωγήινων ανά τον κόσμο που πιστεύουν ότι το στιλέτο ήρθε στον πλανήτη μας από έναν άλλο κόσμο και δόθηκε στον Τουταγχαμών από τον πατέρα του, τον Ακενατόν, τον ονομαζόμενο και ως εξωγήινο Φαραώ. Πάντως ότι κι αν συμβαίνει ένα είναι σίγουρο. Κατά τη διάρκεια της 19ης Δυναστείας πλάστηκε μια νέα λέξη για να περιγράψει το υλικό, η οποία σήμαινε «σίδηρος του ουρανού».




ufotruth-gr 
 
Top