Στο ΦΕΚ η τροπολογία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους....

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ" ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ;;;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ);ΡΩΤΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο  "ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ...
  
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η "ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ;;;;

 
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr με τη νέα ρύθμιση  που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016_«Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφασεις.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Πάντως, το υπυοργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην κατηγορηθεί όπως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι επιβάλει στους δήμους χιλιάδες συμβασιούχους, σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».
 
Top