Στο συμπέρασμα ότι τα δύο κομμάτια προέρχονται «σχεδόν σίγουρα» από το αεροσκάφος που εκτελούσε τη μοιραία πτήση κατέληξε διεθνής ομάδα ειδικών...



Στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις αρχές Μαρτίου στη Μοζαμβίκη προέρχονται «σχεδόν σίγουρα» από το Boeing 777, το οποίο εκτελούσε την μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines προτού εξαφανιστεί μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια, κατέληξε διεθνής ομάδα ειδικών που εξέτασε διεξοδικά τα δύο κομμάτια.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB), η ομάδα των ειδικών εξέτασε τα δύο θραύσματα που ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα στην ανατολική ακτή της Αφρικής και συμπέραναν τα εξής:

1. Οι διαστάσεις, τα υλικά και η κατασκευή και των δύο κομματιών ταιριάζει με τις προδιαγραφές ενός αεροσκάφους Boeing 777.

2. Η μπογιά και τα διακριτικά που διακρίνονται στα θραύσματα ταιριάζουν με εκείνα που χρησιμοποιεί η Malaysia Airlines

3. Κατά συνέπεια, και τα δύο μέρη προέρχονται «σχεδόν σίγουρα» από το Boeing που εκτελούσε την πτήση MH370

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαρτίου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες σε μία έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν στη Μοζαμβίκη δύο κομμάτια που ενδέχεται να ανήκαν στο μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, στη νοτιοανατολική Αφρική, συνάδει με τα πλάνα έρευνας που είχαν καταρτιστεί για το πού θα μπορούσαν να έχουν παρασυρθεί τα κομμάτια του μοιραίου Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με τους 239 επιβάτες του ενώ εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines το 2014.

Δείτε φωτογραφίες των δύο θραυσμάτων που βρέθηκαν στις αρχές του μήνα



 
Top