- Ετοίμαζαν επίθεση στο γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού οι τζιχαντιστές;...



- Κάτοψη του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού στο λάπτοπ του βομβιστή του αεροδρομίου!
- Οι τρομοκράτες είχαν και φωτογραφίες του γραφείου όπου γίνονται συνεχώς συνεδριάσεις υπουργών της βελγικής κυβέρνησης
- Βρέθηκαν και πληροφορίες για την πρωθυπουργική κατοικία
- Οι Βέλγοι ζήτησαν βοήθεια από τις ΗΠΑ για να αποκρυπτογραφήσουν όσα βρήκαν στο κομπιούτερ του Ιμπραΐμ Μπακράουι
- Είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες
Μια εβδομάδα μετά τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου και ενώ οι αρχές της χώρας ελέγχονται για σωρεία παραλείψεων και κακών χειρισμών μια νέα αποκάλυψη για τα σχέδια των τρομοκρατών έρχεται στο φως. Δεν αποκλείεται θα υπήρχε σχέδιο και για επίθεση στο γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ ή ακόμη και στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η «διαθήκη» του καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι δεν ήταν το μοναδικό που βρέθηκε στο κομπιούτερ του τρομοκράτη, που λίγες ώρες μετά την επίθεση βρέθηκε πεταμένο σε κάδο απορριμάτων στη συνοικία του Σάεμπερκ, όπου βρισκόταν και το κρησφύγετο των τζιχαντιστών που χτύπησαν στις Βρυξέλλες.

Στα αρχεία του πεταμένου λάπτοπ βρέθηκε ένα αρχείο με την κάτοψη και φωτογραφίες από το γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την είδηση δημοσιεύουν πολλές βελγικές εφημερίδες, ανάμεσά τους η L’Écho και οι (φλαμανδικές) De Tijd και De Morgen. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες για το πρωθυπουργικό γραφείο που βρίσκεται στη Rue de la Loi και όπου γίνονται οι συναντήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου, βρέθηκαν στο λάπτοπ του ελ Μπακράουι. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και Βέλγος αξιωματούχος με γνώση των ερευνών.

Παράλληλα, στο κομπιούτερ του ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (ο δεύτερος είναι ο Ναζρίμ Λαχράουι, ενώ ο Χαλίντ ελ Μπακράουι ανατινάχθηκε στο Μετρό) βρέθηκαν επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για την πρωθυπουργική κατοικία, γνωστή και ως Lambermont, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Εκεί, μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή ο Σαρλ Μισέλ δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες λίγα 24ωρα μετά το μακελειό. Η εφημερίδα L’Écho αναφέρει πως ο Βέλγος πρωθυπουργός ήταν ενήμερος, ενώ οι βελγικές αρχές ζήτησαν από τις ΗΠΑ βοήθεια για την ανάλυση και αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών που εντοπίστηκαν στο λάπτοπ του βομβιστή!

Πηγή:newsit.gr / New York Times
 
Top