Αρχικά υπήρξε ειδοποίηση για το Trezevant High School και λίγη ώρα αργότερα δόθηκε σήμα και για Douglass High School...



Απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε δύο σχολεία έλαβαν την Τρίτη το πρωί οι αρχές του Μέμφις, στο Τενεσί των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να διατάξουν την άμεση εκκένωσή τους από τους μαθητές και το προσωπικό.

Αρχικά υπήρξε ειδοποίηση για το Trezevant High School και λίγη ώρα αργότερα δόθηκε σήμα και για Douglass High School. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, αλλά και το προσωπικό, κατευθύνθηκαν σε ανοικτό χώρο, όπου θεωρήθηκε ότι ήταν ασφαλείς.

Αμέσως μετά εισήλθαν στις εγκαταστάσεις οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και οι ειδικοί σκύλοι (Κ-9) για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών και ξεκίνησε η επιχείρηση. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στις δύο περιοχές μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα και να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η αστυνομία απέκλεισε το Trezevant High School



Μέσα στο 2016 έχει καταγραφεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός απειλών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία των ΗΠΑ. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, παρόλα αυτά, οι αμερικανικές υπηρεσίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν κάνουν λόγο για ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα, είτε στις ΗΠΑ, είτε στην Ευρώπη.
 
Top