Ένας νεαρός Βρετανός κατάφερε να φωτογραφηθεί με τον Αιγύπτιο που κατέλαβε χθες ένα αεροπλάνο της EgyptAir και το ανάγκασε να προσγειωθεί στην Κύπρο, μια σουρεαλιστική φωτογραφία που προβάλλεται σήμερα στον βρετανικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...



Ο Μπεν Ίνες, 26 ετών, που ζει στο Αμπερντίν της Σκωτίας, ποζάρει χαμογελαστός στο αεροπλάνο δίπλα στον αεροπειρατή, ο οποίος υποτίθεται ότι φοράει ζώνη με εκρηκτικά. Ο Βρετανός ήταν ένας από τους τελευταίους επιβάτες που εγκατέλειψε το αεροπλάνο.
"Σκεφτόμουν πως, αν η βόμβα του ήταν αληθινή, δεν θα είχα σε κάθε περίπτωση τίποτα να χάσω αν τον πλησίαζα", διηγείται στη Sun.
"Έπειτα από περίπου μισή ώρα στο αεροπλάνο στη Λάρνακα, ζήτησα να φωτογραφηθώ μαζί του ενώ καθόμασταν όλοι και περιμέναμε. Είπα στον εαυτό μου: 'γιατί όχι;' Αν ανατιναχθεί, αυτή η φωτογραφία δεν θα υπάρξει ούτε κι αυτή έτσι κι αλλιώς".
"Σκεφτόμουν επίσης πως ήταν ένας τρόπος να δω αν η ζώνη ήταν ψεύτικη ή όχι", πρόσθεσε.
Ο νεαρός άνδρας ζήτησε από ένα μέλος του πληρώματος να μεταφράσει το αίτημά του στον αεροπειρατή, ο οποίος δέχθηκε, και μία αεροσυνοδός τράβηξε τη φωτογραφία.
Οι συγγενείς του νεαρού άνδρα δήλωσαν ότι δεν εκπλήσσονται από την πράξη του γιατί, σύμφωνα με έναν φίλο του τον οποίο επικαλείται ο Guardian, "δεν φοβάται τίποτα". "Είναι ο χαρακτήρας του", λέει ένας φίλος του από το πανεπιστήμιο ο οποίο μίλησε στην Telegraph.
Ο αεροπειρατής έκανε πως φορούσε ζώνη με εκρηκτικά ώστε να πείσει τον πιλότο ενός Έρμπας Α-320 της εθνικής αεροπορικής εταιρίας EgyptAir που πραγματοποιούσε την πτήση από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο να κατευθυνθεί στην Κύπρο, περίπου 500 χλμ. από τις αιγυπτιακές ακτές.
Ακολούθησαν έξι ώρες έντασης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για τους 55 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που απελευθερώθηκαν σταδιακά.
Οι κυπριακές αρχές δήλωσαν γρήγορα πως δεν επρόκειτο για "τρομοκρατική" υπόθεση αλλά "για ατομική πράξη ενός ψυχολογικά ασταθούς προσώπου".
 
Top