Δείτε το βίντεο από τα ρωσικά υπερ – όπλα που επιχειρούν στο πλευρό του Άσαντ....



To ρωσικό τανκ T-72 είναι το αγαπημένο της συριακής κυβέρνησης. Είναι ένα μοντέλο που παράγεται σε μεγάλη κλίμακα στη Ρωσία και η Συρία το εισάγει για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει μεγάλη άνεση να κινείται και είναι τέλειο για τους στενούς δρόμους της Συρίας ή για να αλλάζει θέσεις στην έρημο.

Σε αυτό το μοντέλο, η Ρωσία πρόσθεσε και το T-90, δηλαδή την πιο εξελιγμένη έκδοση του.

Το πραγματικά επαναστατικό άρμα μάχης, το οποίο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις αυξημένες δυνατότητες παραμετροποίησης, προκειμένου να προσαρμόζεται σε διαφορετικά δεδομένα, είναι το Τ-14 Armata, της ίδιας σειράς.

Το T-14, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, διαθέτει μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο, εξοπλισμένο με smoothbore πυροβόλο των 125 χιλιοστών, το οποίο- σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik- είναι ισχυρότερο από το πανίσχυρο Rheinmetall του γερμανικού Leopard 2, το οποίο, σημειωτέον, συναντάται και στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού.



Πρωτοτυπία για ρωσικής προέλευσης άρμα μάχης είναι η ιδιαίτερη μέριμνα που δείχνει να έχει δοθεί στην προστασία του τριμελούς πληρώματος, το οποίο βρίσκεται σε μια θωρακισμένη κάψουλα, η οποία διαχωρίζεται από τον χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών.

Δείτε το βίντεο με το T-72


 
Top