Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Στο μακρινό Νεπάλ απόκτησαν την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της χώρας, την...
54χρονή Bidya Devi Bhandari, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η Bidya Devi Bhandari, εκλέχηκε από τη Βουλή της Kathmandu με 327 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 549 εδρών και άφησε ηττημένο τον Kul Bahadur Gurung, του δεξιού κόμματος Κογκρέσο του Νεπάλ.
Η Bidya Devi Bhandari, προτάθηκε για πρόεδρος του Νεπάλ από τον ιστορικό ηγέτη Pushpa Kamal Dahal, γνωστό στο παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα κι ειδικότερα στα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα, ως Prachanda (Πρατσάντα). Επαναστάτης πολιτικός κι αρχηγός του α Αντάρτικου κινήματος Απελευθερωτικός Στρατός του Λαού και ηγέτης του Μαοϊκού Κομμουνιστικού Κόμματος. Μάλιστα διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από τον Αύγουστο του 2008, μέχρι τον Μάη του 2009.
Η Bhandari,  είναι αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Νεπάλ (CPN-UML), Ενοποιημένο Μαρξιστικό Λενινιστικό) -δεύτερο σε εκλογική δύναμη πολιτικό κόμμα του Νεπάλ, μετά το δεξιό κόμμα του Κογκρέσου-, όπως κι ο KP Sharma Oli, σημερινός πρωθυπουργός της χώρας που εκλέχθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Καυστικό, με αναφορά στην Ελλάδα, το σχόλιο για την εκλογή της Bhandari, του Ιταλού φίλου Γερουσιαστή Fernando Rossi:, γνώστη της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας -τον Μάρτη του 2014, όταν στην Ελλάδα η σημαία ρήξης του Τσίπρα με τα μνημόνια ήταν ψηλά και στην Ιταλία δημιουργήθηκε το πολιτικό κόμμα "Λίστα Τσίπρα", ο Fernando Rossi είχε επισημάνει: "Τσίπρας… ο Έλληνας Renzi!" κι είχε συναντήσει έντονες κριτικές, αλλά σήμερα τον θεωρούν "προφήτη" για εκείνον τον τότε σκληρό χαρακτηρισμό που επιβεβαιώθηκε-, και σήμερα στην ιταλική αριστερά, μετά την μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, "φυσάνε και το γιαούρτι": (Ας ελπίσουμε ότι δεν θα την διαχειριστεί ο Σόρος (ή άλλος ανάλογος σιωνιστής τραπεζίτης) όπως τον Τσίπρα... [SPERIAMO NON SIA GESTITA DA SOROS (o banchiere sionista equivalente) COME TSIPRAS...]
http://www.press-gr.com/
 
Top