Για καρατόμηση της γενικής γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, με συνοπτικές διαδικασίες κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" που διερωτάται σε άρθρο της κατά πόσο είναι ανεξάρτητη η υπηρεσία της...



Η κυβέρνηση Τσίπρα απέπεμψε την Κατερίνα Σαββαΐδου με την ελληνική αντιπολίτευση να επικρίνει δριμύτατα την απόφαση αυτή επισημαίνοντας πως πίσω απ΄αυτήν υπάρχει πολιτικό κίνητρο, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. H Die Welt διευκρινίζει ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου κατέστη κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα απομάκρυνε την κυρία Σαββαΐδου γιατί δεν ήταν τόσο σκληρή όσο θα έπρεπε σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «H τρόικα ήταν αυτή που προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα».Η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" υπογραμμίζει επίσης πως η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε αναλάβει την θέση αυτή τον Ιούνιο του 2014 «όταν ήταν στην κυβέρνηση η Δεξιά». Δεν ήταν δηλαδή επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Η θέση αυτή είναι πολιτικά ανεξάρτητη».
 
Top