Ένα ρωσικό αεροσκάφος Airbus 321 που εκτελούσε το δρομολόγιο Charm el-Sheikh Αγία Πετρούπολη και μετέφερε 212 επιβάτες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.Οι τελευταίες πλητροφορίες από αιγυπτιακά μέσα κάνουν λόγο για πτώση του αεροσκάφους αφού ανακαλύφθηκαν τα συντρίμια του στο Σινά.

8h54 μια απηγή από τος εσωτερικό του ομοπσπονδιακού ρωσικού πρακτορείου μεταφορών (Rosaviatsia) ανέφερε στο RIA Novosti ότι η πτήση Kogalymavia N°9268 με 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα που απογειώθηκε από το Charm El-Sheikh στις 3:31 GMT, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 ΄αργότερα.

8h50 Συντρίμια ρωσικού αεροσκάφους ανακαλύφθηκαν στη χερσόνησο του Σινά ανακοινώνει το Ioum7.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο οι αιγυπτιακές αρχές της ασφάλειας περικύκλωσαν το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και περί τα 20 οχήματα επείγοντων κατευθύνονται προς τον τόπο του δυστυχήματος μετά από την πόλη Al-Arish.

8h30 Το αεροπλάνο ανήκει στην ρωσική εταιρεία Kagalymavia. sputniknews

Το Σινά αποτελεί το προπύργιο της ισλαμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις (“Οι υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ”) που μετονομάστηκε σε Επαρχία του Σινά μετά την υποταγή της στο Ισλαμικο Κράτος.Χιλιάδες είναι οι νεκροί από τον ακύρηχτο πόλεμο με τον αιγυπτιακό στρατό.


Πηγή


[ads-post]
 
Top