«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» τόνισε μιλώντας στο BBC ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «δεν έχω συναντήσει κανέναν οικονομολόγο που να μπορεί να...









σας πει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».



«Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν οικονομολόγο που, από το βάθος της καρδιάς του, θα πει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της. Δεν μπορεί να γίνει», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.



Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρόκειται για μια πολύ αστεία και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη, με πολύ ισχυρές φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις, αν στείλουν το μήνυμα πως έπειτα από μια δημοκρατική εκλογή δεν ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν με τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι το τελικό μήνυμα πως αυτή είναι μια Ευρώπη που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη δημοκρατική αλλαγή και δεν μπορεί να συνεργαστεί και με την κοινωνική αλλαγή», είπε ο κ. Τσακαλώτος.



Επίσης, τόνισε πως το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ευρωζώνης είναι «ο χειρότερος εφιάλτης», προσθέτοντας πως «αν η Ελλάδα αποτύχει και εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει».



«Λέμε από την αρχή πως η Ευρωζώνη κινδυνεύει, το ευρώ κινδυνεύει, αλλά ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ… Ο κίνδυνος προέρχεται από τις πολιτικές λιτότητας», είπε.

 
Top