Δραχμολάγνος ή φιλοευρωπαϊστής; Ο νέος τσάρος της Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μας συστήνεται μέσα από 10 δικές του ατάκες...











Από τη θέση υπέρ της χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας στον Ζεράρ Ντεπαρτιέ μέχρι το τραγούδι που αφιέρωσε στην Κριστίν Λαγκάρντ, θυμηθείτε 10 από τις πιο "βαρύγδουπες" ατάκες του, που προκάλεσαν συζήτηση, αντιδράσεις ή θαυμασμό.



10. Δεν πτωχεύει μια χώρα, μόνο μια επιχείρηση πτωχεύει



Φεβρουάριος 2010, όταν ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης .



9. Αφιερώνω αυτό το ποστ, με καθυστέρηση, στην Κριστίν Λαγκάρντ



Μάιος 2012, όταν απάντησε στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ "για τις πραγματικά γελοίες επισημάνσεις της ότι η φτώχεια των παιδιών στην Ελλάδα δεν αξίζει το ενδιαφέρον της, όσο η πολύ μεγαλύτερη φτώχεια των παιδιών της Αφρικής".



8. Διαβάστε και κλάψτε



Δεκέμβριος 2012, όταν σχολίασε συνέντευξη του Όλι Ρεν στην οποία παραποίησε φράση του Keynes σε συνέντευξή του στους Financial Times. Και τον διόρθωσε για το λάθος του βεβαίως βεβαίως...



Παρένθεση... το "Ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος υπαλληλίσκος" που είπε για τον Όλι Ρεν το Φεβρουάριο του 2013, υποστηρίζοντας πως πρέπει η Ελλάδα να διεκδικήσει την αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος.



7. Δεν πιστεύω ότι ο Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν άτυχος που εξελέγη πάνω στην κρίση



Δεκέμβριος 2012, όταν σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά διαφώνησε και έφυγε το 2006.



6. Να δώσει η Ελλάδα την υπηκοότητα στον Ντεπαρτιέ



Ιανουάριος 2013, όταν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στον ανταγωνισμό με το γενναιόδωρο πρόγραμμα φορολογικής ασυλίας για τους πλούσιους.



5. Η κρίση με έκανε διάσημο



Ιανουάριος 2013, όταν σε συνέντευξή του χαρακτήρισε - μεταξύ άλλων - δυστυχές το γεγονός ότι έγινε διάσημος, λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. "Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με την κατρακύλα", είπε.



4. Η Ελλάδα θα επιβιώσει, εδώ υπερβήκαμε ολόκληρη κατοχή



Ιανουάριος 2013, όταν με τοποθετήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, σχολίασε δηλώσεις του Νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.



3. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα



Ιούνιος 2013, όταν σε άρθρο του στους New York Times υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, "καθώς μπορεί να αλλάξει μία πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας".



2. Ό,τι κι αν λέει, η Γερμανία στο τέλος πάντα πληρώνει



Ιανουάριος 2015, όταν υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να υποχρεώσει την Ευρώπη να αλλάξει, σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα "La Tribune".



1. Για να αναβιώσει η ελπίδα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους τρόπους του ζοφερού παρελθόντος



Ιανουάριος 2015, όταν ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του blog ότι αναλαμβάνει νέος Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.



 
Top