Στη ΝΔ εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Καραγκούνης σχολίασε ότι «η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ξέρει πού βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει».


Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εξέφρασε το Ποτάμι και ζητεί «εθνική συνεννόηση» κρίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.



«Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο «τέλος της μέρας» θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη» αναφέρει το Ποτάμι.



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα «τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη».



Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, τονίζει ότι οι σημερινές ανακοινώσεις “αποτύπωσαν την εικόνα του απόλυτου αδιεξόδου στο οποίο έχει δυστυχώς περιέλθει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη στις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της που βεβαίως ψήφισε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος”.



Και καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη ότι “μήπως πρέπει σιγά σιγά να σοβαρευόμαστε και να οργανωνόμαστε ως χώρα; Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε όλους εκείνους που την ενθαρρύνουν στην αναπαραγωγή ψευδαισθήσεων και στην αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, Νίκος Δένδιας!


Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, στέλεχος του Ποταμιού, από το twitter εξέφραζε, άκουσον-άκουσον, την συμπαρασταση του στο Ντάισεμπλουμ και έκανε επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη 


Και για αποφυγή παρεξηγήσεων ότι τάχα ο Βαρουφάκης έδρασε μόνος του, αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη-Ντάισεμπλουμ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στον Υπουργό Οικονομικών


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/01/blog-post_465.html#ixzz3QLsHufF3
 
Top