Παρά την χαρούμενη ατμόσφαιρα και το μετριασμένα πανηγυρικό κλίμα...



ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα, έκανε με την παρουσία του την αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου να σιγήσει.



Ήταν απόγευμα της Τετάρτης όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ορκιστούν (άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο) και να υπογράψουν τα υπουργικά διατάγματα της υπουργοποίησής τους.



Ο ένας μετά τον άλλον προσερχόταν, υπέγραφε και έφευγε πανευτυχής χαιρετώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ήρθε όμως μία στιγμή σεβασμού και όλοι σίγησαν. Ήταν η στιγμή όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήγε να υπογράψει και να γίνει ο πρώτος τυφλός υπουργός στην ελληνική πολιτική ιστορία.



Οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές έπεσαν πάνω του όσο αυτός πλησίαζε, κάθησε, υπέγραψε και έφυγε... Δεν ήταν όμως μόνος του. Μαζί του ήταν και ένας νεαρός άνδρας, που λανθασμένα θεωρήθηκε άνδρας της Προεδρίας. Δεν ήταν όμως. Ό νεαρός γενειοφόρος ήταν ο Λευτέρης Κουρουμπλής, γιος του υπουργού Υγείας.




 
Top