"Για μας δεν υπάρχει τρόικα και ούτε πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της για να της δώσουμε με...
αυτόν τον τρόπο μια νομιμοποίηση", τονίζει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα 'Βίνερ Τσάιτουνγκ'.


"Για μας υπάρχουν μόνον οι πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένοι θεσμοί στην Ευρώπη, δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων προσαρμογής για την Ελλάδα, είμαστε απελευθερωμένοι, όποιος ανέμενε ότι μετά τις εκλογές θα κάναμε 'κωλοτούμπα' απατάται σφοδρά, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό, στην Ελλάδα, γι αυτό έχουμε εκλεγεί, γι αυτό απαγορεύουμε οποιαδήποτε ανάμιξη, γι αυτό δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν", επισημαίνει με κατηγορηματικό τρόπο ο Γ.Κατρούγκαλος.


Στη συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει πως η επιστροφή των αντισυνταγματικα απολυμένων υπαλλήλων θα γίνει 'αμέσως' και διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για 'νέες προσλήψεις', όπως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά για 'άρση των απολύσεων' που χρεώνονται στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί, τα 3.500 αυτά πρόσωπα είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές τεχνικής κατεύθυνσης, χωρίς στον αριθμό αυτών να περιλαμβάνονται οι 2.656 συνεργάτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, «τους οποίους κατάργησε πραξικοπηματικά η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2013» και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης προβλέπει την επανίδρυση της ΕΡΤ, αλλά , όμως, αυτό δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επαναλαμβάνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά, κάτι που ο ίδιος το επισημαίνει ως συνταγματολόγος, προεκλογικά η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την επιστροφή τους και αυτό υλοποιεί τώρα, εξαλείφοντας αυτή την αδικία.

Αποσαφηνίζει ότι κατά το ξέσπασμα της κρίσης το 2010, η Ελλάδα διέθετε ακριβώς 768.000 δημόσιους υπαλλήλους, στο μεταξύ ο αριθμός τους έχει περιοριστεί στις 550.000 σχεδόν αποκλειστικά μέσω της φυσικής διακύμανσης, έχοντας συνταξιοδοτηθεί πολύ περισσότεροι υπάλληλοι από νεοπροσληφθέντες και αυτό είχαν αποφασίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους δημόσιους δανειστές της Ελλάδας, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, ενώ προβλέπονταν η απόλυση 15.000 υπαλλήλων, κάτι που αίρεται τώρα από τη νέα κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει κυνηγητό δημοσίων υπαλλήλων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που είχε τεθεί για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σε αυτό το απερίγραπτο κυνήγι ανθρώπων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βρει τα πιο εύκολα θύματα: τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες. Αυτοί οι απλοί άνθρωποι που ήταν απροστάτευτοι. Σε αυτό μπαίνει τώρα τέλος. Δεν θα υπάρχουν πλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και αυτό προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα από το 1911"...
left.gr
 
Top