Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απίστευτη και πρωτοφανή δήλωση βουλευτή τους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Τραγάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

Η απάθεια τους σε μία τόσο σοβαρή πρόκληση έδωσε το δικαίωμα στους σκοπιανούς πολιτικούς...
και δημοσιογράφους να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Δημοσιεύματα στα Σκόπια αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Άμυνας τους στο ελληνικό Πεντάγωνο κρατώντας χαμηλούς τόνους μετά το «χαστούκι» που έριξε ο Δ. Αβραμόπουλος στον ομόλογο του, λέγοντας του πώς «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο όνομα όταν διατυπώνονται ανιστόρητες αξιώσεις».

Στέκονται όμως περισσότερο στην άνευ προηγουμένου δήλωση του βουλευτή τους Χαϊρούλα Μισίνι, ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό συνέβη κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας μέσα στην ελληνική Βουλή.

Η πρόκληση του βουλευτή των Σκοπίων προκάλεσε την έκληξη ακόμη και της μεταφράστριας που «κόμπιασε» να πεί αυτό που άκουσε. Οι κ.κ. Τραγάκης και Βενιζέλος όμως (ο πρώτος προήδρευε μάλιστα), αντί να διακόψουν αμέσως τον κ. Μισίνι και να του ζητήσουν να ανακαλέσει, έκαναν πώς δεν άκουσαν τίποτα.

Ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πώς «δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη τα σχέδια των σκοπιανών, τα οποία εσχάτως εγκρίνουν, όπως φαίνεται από την αδράνεια τους, οι ως άνω πολιτικοί άνδρες».

Πηγή: defencenet
Από:  epikaira.gr
 
Top