Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όποιος επιλέγει το λιγότερο κακό,
αναπόφευκτα καταλήγει να έχει το χειρότερο
»
Antonio Gramsci
...

Απόψε το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για την "εκλογή" ηγέτης της ιταλικής αριστεράς από το λαό κι όχι από το κόμμα (ας θυμηθούμε: Το παράδοξο της “άμεσης εκλογής” αρχηγού κόμματος από το λαό κι όχι από το κόμμα του... κατασκευάστηκε στα “εργαστήρια” πέραν του Ατλαντικού!). Αργά το βράδυ (η "ψηφοφορία" ολοκληρώνεται στις 20:00) θα έχουμε νέο ηγέτη στην ιταλική "αριστερά"...

Η είσοδος των Γραφείων του κόμματος της ιταλικής "αριστεράς" (Δημοκρατικό Κόμμα), αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των Κιναλ, Κιδησο & σια, σηματοδοτεί την ίδια Νατοϊκή πολιτική ανεξαρτήτως ποιος ή ποια/ο θα είναι απόψε το βράδυ ο/η/το νέος ηγέτης της ιταλικής αριστεράς: Η σημαία των ΟυκροΝαζί του κοκαϊνομανή κλόουν κι κείνη των LGBT (ΛΟΑΤ+ Λεσβιακή, Ομοφυλοφιλική, Αμφισεξουαλική και πάει λέγοντας "κοινότητα")...

Για όσους εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες κι ελπίζουν αλλαγή πολιτικής λόγω νέου ηγέτη:

Ο απερχόμενος ηγέτης της ιταλικής αριστεράς, ο Enrico Letta, ως παλιό στέλεχος της δεξιάς (Χριστιανική Δημοκρατία), κληροδότησε στο νέο ηγέτη του "Δημοκρατικού Κόμματος" την πολιτική παρακαταθήκη.

Ως τελευταία ενέργεια με την ιδιότητα του Γραμματέα, ηγήθηκε αντιπροσωπείας του κόμματος κι επισκέφθηκε την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Ρώμη.

Εξερχόμενος κατέθεσε την "πολιτική διαθήκη" για την πορεία της ιταλικής "αριστεράς" -κάτω από τις επευφημίες ουκρανών "προσφύγων" κι "αριστερών" παλαμακιστών του κόμματος-, που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:

«Είναι μια σημαντική συμβολική χειρονομία. Ήθελα να καταθέσω τη συνοχή της γραμμής του κόμματός μας: η αισχρή επίθεση πρέπει να σταματήσει.
Το Δημοκρατικό Κόμμα πήρε μια απόφαση που είναι στο DNA του, να υπερασπιστεί αυτούς που δέχονται επίθεση
»
.
Ο Λέττα διαβεβαιώνει πως όποιος και να είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος απόψε το βράδυ, η γραμμή του Δημοκρατικού Κόμματος δεν θα αλλάξει, ακόμη και στην αποστολή όπλων στους ΟυκροΝαζί.
Άλλωστε, η άπλετη στήριξη και τα καλύτερα λόγια προς την "ακροδεξιά" πρωθυπουργό, μαζί με τον θαυμασμό του για την επίσκεψη της στον Ζελένσκι και την δήλωσή της: «Η Ιταλία θα πολεμήσει μαζί σας για τη νίκη εναντίον της Ρωσίας».

Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου Γραμματέα της ιταλικής Νατοϊκής "αριστεράς". Θα είναι ο Stefano Bonaccini, ή η Elly Schlein.
* Stefano Bonaccini, Περιφερειάρχης της Εμίλια-Ρομάνια (Emilia-Romagna)
* Elly Schlein, Αντιπεριφερειάρχης της Εμίλια-Ρομάνια (Emilia-Romagna)

Σχετικά με την Elly Schlein, ως "αντίπαλο δέος" στην ηγέτιδα της δεξιάς Μελόνι, σημειώναμε χαρακτηριζόμενοι ως φαντασιόπληκτοι, συνωμοσιολόγοι και ψεκασμένοι:

«Ναι, είμαι αρραβωνιασμένη.
Έχω κάνει αρκετές σχέσεις στο παρελθόν: Έχω αγαπήσει πολλούς άντρες, έχω αγαπήσει πολλές γυναίκες.
Αυτή τη στιγμή είμαι με μια κοπέλα και είμαι χαρούμενη. Αρκεί να με αντέξει.»
Έλλυ Σλέιν
5 Οκτώβρη 2022
Γυναίκα αρχηγός στην Ιταλική αριστερά! Ξεκίνησε η Αντίσταση στο νέο φασισμό στην Ιταλία!
Οι Ιταλοί, όπως κι οι μετανάστες, ανεξαρτήτου κόμματος, μπορούν με την κατάθεση 2 ευρώ να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό της ιταλικής "αριστεράς"... Όποιος από τους δύο ηγηθεί του κόμματος θα πρέπει να στηρίξει την Ατλαντική συμμαχία και την Ουκρανία. Σ'΄αυτές τις "εκλογές" διακρίνονται καθαρά δύο σημαίες: αυτή της Ουκρανίας και των (ΛΟΑΤ+ Λεσβιακή, Ομοφυλοφιλική, Αμφισεξουαλική και πάει λέγοντας "κοινότητα")...

Για το πολιτικό σκηνικό στη γειτονική Ιταλία, αλλά και γενικότερα στην αποικία των ΗΠΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση), συμπεριλαμβανομένης της αποικίας "Ελλάδα", σημειώναμε όταν όλοι μιλούσαν για κίνδυνο από την άνοδο του νεοφασισμού στην Ιταλία κι είναι χρήσιμο να θυμηθούμε... για να "βλογήσουμε λίγο τα γένια μας":

«Στην Ιταλία ο Λέττα κι η Μελόνι φαίνονται ως πολύ διαφορετικά πρόσωπα,
αλλά στην Ουάσινγκτον ως πολύ ίδια
»
Έντουαρντ Λούτβακ

Σύμβουλος Στρατηγικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ
28 Σεπτέμβρη 2022 "Η νίκη της Μελόνι είναι πλαστή. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση μάρκετινγκ στην ιταλική πολιτική ιστορία"

 

«Λέττα & Μελόνι, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Ίδιες πολιτικές, ίδια αμοιβαία εκτίμηση.»

"New York Times"... ο Λέτα δηλώνει για τη Μελόνι: «Είναι καλύτερη από ό,τι περιμέναμε, σε οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα κι έχει εγκαταλείψει την επιθετικότητά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζοντας να ακολουθήσει τους κανόνες και αποφεύγοντας να κάνει λάθη»

Υ.Γ. Να μην ξεχάσουν Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Γ. Παπανδρέου κ.α. να συγχαρούν απόψε την ηγεσία της ιταλικής αριστεράς, του αδελφού τους κόμματος...

Το λεγόμενο "συνδικαλιστικό κίνημα"; Οι εργατοπατέρες είναι ίδιοι σ' όλοκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση...

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (CGIL), Ιούνης 2022...

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (CGIL), Μάρτης 2022: "Με τον Ουκρανικό λαό"... εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (CGIL)... απαίτηση νομοθετικής ρύθμισης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς Big Pharma...

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (CGIL)... Περισσότερο Ευρώπη, "ανοιχτά σύνορα" περισσότερους μετανάστες...

"Το κερασάκι στην τούρτα":

«Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να συναντήσει,
είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα,
που χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του
»
Leonardo Sciascia

  Η μεγαλειώδης Νίκη του αριστερού ιταλικού συνδικάτου (CGIL), ώστε να μην αλλάξει ώρα μετάδοσης η σαπουνόπερα (A Place in the Sun) της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης!

 

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top