Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Φτωχή πατρίδα
Συντετριμμένη από τις καταχρήσεις της εξουσίας
Άτιμων ανθρώπων, που δεν ξέρουν τι είναι η σεμνότητα
Νομίζουν ότι είναι
...

ισχυροί κι είναι ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουν
Και όλα τους ανήκουν
Ανάμεσα στους κυβερνώντες
Πόσοι τέλειοι και άχρηστοι γελωτοποιοί
Αυτή η πατρίδα ρημαγμένη από τον πόνο…»
Franco Battiato
"Povera patria", σε "Come un cammello in una grondaia" ("Φτωχή χώρα", σε "Σαν καμήλα σε μία υδρορροή"), 1991
Έφυγε ένας από τους σπουδαιότερους τροβαδούρους της εποχής μας...
«Ο Άσαντ αποτρέπει την άφιξη της δυτικής βοήθειας»... το μοτίβο των δυτικών δυτικών ΜΜΕ, της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας και των δυτικών πολιτικών, σε υπαλληλική σχέση με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωραγιάδων πολιτικών και της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, φυσικά και της αποικίας "Ελλάδας".
Η Δαμασκός διευκρινίζει: «Δεχόμαστε βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει».

Οι χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Σεισμός στη Συρία και τα Κοράκια του Θανάτου, για εσωτερική κατανάλωση των λαών που θρηνούν για τη χώρα των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κροκοδείλια δάκρυα και ΜΚΟ της απάτης. Παρά τον πόνο και την καταστροφή βαδίζουν σαν πεινασμένα τσακάλια στο σώμα του Συριακού λαού κάτω από τα ερείπια.
Εγκληματίες, Άθλιοι!

Όπως και να 'χει, η "πολιτισμένη" Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ) θα παράσχουν "βοήθεια κατόπιν εορτής" στις περιοχές της Συρίας που καταλαμβάνονται παράνομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τη συνδρομή των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών, που κλέβουν το πετρέλαιο και τα σιτηρά από τους Σύρους και τις ορδές των φονιάδων της Αλ Κάιντα-"ελεύθερου συριακού στρατού", ώστε να τους "αναστήσουν" και να τους επαναπαρουσιάσουν ως έγκυρους συνομιλητές της "πολιτισμένης" δύσης.
Δεν ξεχνάμε τα δισεκατομμύρια δολάρια που παρείχε η "πολιτισμένη" δύση -μαζί κι η αποικία "Ελλάδα"-, στους "μετριοπαθείς εξεγερμένους" αποκεφαλιστές για να ανατρέψουν τον νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο Άσαντ.
Να το θεωρήσουμε δεδομένο! Η "βοήθεια" για τη Συρία, που θα προέρχεται από δυτικές χώρες (ΗΠΑ-ΕΕ), θα πάει αποκλειστικά «σε περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες κι ήδη τα τσακάλια των ΜΚΟ τους βρίσκονται εκεί. Εδώ η προπαγάνδα συλλογής "υλικού" σε κάθε γειτονιά, νηπιαγωγείο, σχολείο, δήμο κ.α.π. είναι η εκτόνωση, η συγκάλυψη των εγκλημάτων που διαπράττουν εναντίον ενός λαού και μιας ηγεσίας, στην οποία ΧΡΩΣΤΑΕΙ η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, για τη Συρία το πολιτικό σύστημα (εξαιρώντας τη στάση του ΚΚΕ) και η δημοσιογραφική πορνεία, είναι διαχρονικά σε υπαλληλική σχέση στο πλευρό των ΗΠΑ (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση):

"Αριστερές" και "Δεξιές" κυβερνήσεις εκτέλεσαν κι εκτελούν αμερικάνικες εντολές για να μετατρέψουν τη Συρία σε Γιουγκοσλαβία, Λιβύη... 7 Ιούνη 2022: Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία...

Η δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ, με "Αριστερό", ή "Δεξιό" προσωπείο κυβερνήσεις εκτέλεσαν κι εκτελούν αμερικάνικες εντολές! Η δημοσιογραφία είναι νεκρή, είναι ένα πτώμα που βρωμάει! Ενδεικτικά:

Νοέμβρης 2015: Η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία έχει ονοματεπώνυμο!

Απρίλης 2017: Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τη δημοσιογραφία και τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες!

Ιούνης 2021: Μυστικές υπηρεσίες κι η ελληνόφωνη δημοσιογραφική πορνεία... τελειωμό δεν έχουν!

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Πολιτικό σύστημα και δημοσιογραφία έχουν εξαγοραστεί!

Ξέχασαν την κρίση του Μάρτη ΄87, όταν με άδεια του Άσαντ, τα ελληνορθόδοξα μοναστήρια στη Συρία στελεχώθηκαν με κομάντος και τεχνικούς υποκλοπών επικοινωνιών, στα αεροδρόμια της Συρίας προσγειώθηκαν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη σε πλήρη ετοιμότητα -αλήθεια, αυτοί οι απόστρατοι που γίνονται λαλίστατοι μόλις αποστρατευτούν, ήπιαν αμίλητο νερό;- και "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"! Ειδικότερα οι προερχόμενοι από το αντιδικτατορικό κίνημα, ξέχασαν πως περνούσε το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. το παράνομο αντιδικτατορικό υλικό στην Ελλάδα και πως για να ευχαριστήσει τον πατέρα Άσαντ, η πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό, μετά την μεταπολίτευση, ήταν η Συρία!

Εγκληματίες, Άθλιοι! Αδίστακτα πουλημένα μορμολύκεια...

Συρία σήμερα... Τι να κάνει και με ποιον κάθε ελεύθερος Άνθρωπος, που δεν έγινε υπάκουο ανθρωπόμορφο κτήνος; Συγκεκριμένη υποστήριξη, καταπολέμηση των κυρώσεων!

«Πρέπει να πάρεις τα χρήματα εκεί που υπάρχουν, δηλαδή από τους φτωχούς.
Εντάξει, δεν έχουν πολλά χρήματα, αλλά είναι πολλοί.
»
Alphonse Allais
(1854-1905)

Δεν είναι ανθρωπιστές, δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, επιβάλλουν την πολιτική τους ατζέντα... Ούτε "Δεκάρα τσακιστή", που λέει ο θυμόσοφος λαός μας... Γιατί;

Αλήθεια... τι έγινε με τη βοήθεια που έπρεπε να πάει για τα παιδιά της Γάζας από τον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ (2009); Πού πήγαν τα 1,3 εκατομμύρια €;

14 χρόνια από εκείνο τον Τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά της Γάζας, όταν οι Έλληνες έδωσαν την ψυχή τους και συγκεντρώθηκαν 1,3 εκατομμύρια € για τα παιδιά της Γάζας... στη Γάζα δεν πήγε ούτε «δεκάρα τσακιστή»! Μέλη των αποστολών ανθρώπινη ασπίδα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα έγιναν βουλευτές κι υπουργοί... κανένας και καμία δεν έδειξαν το ελάχιστο ενδιαφέρον... τα χρήματα εξαφανίστηκαν και κανένας δεν ντρέπεται και δεν λογοδοτεί! Ούτε η περί πολλού UNISEF, ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε οι άλλες οργανώσεις που συμμετείχαν μετά από την πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του αποκλεισμού της Γάζας (υπεύθυνος ο σ. Γιώργος Αναστόπουλος, που δεν έλειψε ποτέ από τα αγωνιστικά προσκλητήρια για την Παλαιστίνη, αλλά και τη Συρία), που ακόμη αναζητούν ματαίως να μάθουν την "τύχη" του οβολού του Έλληνα πολίτη... ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε ένας εισαγγελέας που δεν έχει υποστεί το σύνδρομο Κορλέονε: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν διάβασα!
 
Αν θες να βοηθήσεις τη Συρία, ιδού:

"Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας": ➦  "Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του"!

 


«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya * الله يحميكي يا سوريا»!

Για τη διαστρέβλωση, επαγγελματικά κατασκευασμένη σύγχυση περί δυσκολιών από τη Συρία, των εγκληματιών (δημοσιογραφική πορνεία και πολιτικοί), η Ειδική Σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Συρίας, Bouthaina Shaaban, συνέντευξή της στο βρετανικό "Sky News", δήλωσε χθες ότι η Συρία καλωσορίζει κάθε πρωτοβουλία που παρουσιάζεται από χώρες και διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσουν, εφόσον αυτή η βοήθεια προσφέρεται χωρίς να πολιτικοποιηθεί.
Ειδικότερα, αποδομώντας και φτύνοντας στην κυριολεξία τη δυτική δημοσιογραφική πορνεία και τους ευρωπαίους ηγέτες, υπαλλήλους των ΗΠΑ, επισημαίνει:
«Η Συρία, λίγες ώρες μετά τον σεισμό, κάλεσε τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να βοηθήσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της καταστροφής, σύμφωνα με τους κανόνες ανθρωπιστικής δράσης των Ηνωμένων Εθνών, και σε συντονισμό, συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση...
Δεχόμαστε βοήθεια από τη Δύση κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουν βοήθεια, τη δεχόμαστε, αλλά δεν την έχουν προσφέρει παρά την έκκληση του προέδρου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις χώρες του κόσμου να βοηθήσουν
»
, κατήγγειλε η Shabaan.
Πρόσθεσε ότι «Η Δύση υποστηρίζει τους τρομοκράτες σε περιοχές εκτός του ελέγχου του συριακού κράτους και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προστασία των τρομοκρατικών ομάδων Daesh-ISIS, Al-Nousra και των "Λευκών Κρανών", και δεν ανησυχεί για περιοχές στις οποίες βρίσκονται η πλειοψηφία των Σύρων».



«Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός
διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις...
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες... Νεκρός ο Καντάφι... Νεκρός ο Φιδέλ...
Η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο.
Και γι' αυτές τις ιδέες μου δεν συμβιβάστηκα με τις Κάννες
»
Εμίρ Κουστουρίτσα



Στη Δαμασκό η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας! "Η Ελλάδα κείται μακράν"... όπως είπε για την Κύπρο μας ο "εθνάρχης" της αμερικανοκρατίας στην πατρίδα μας και σήμερα βρήκε πολλούς συνεχιστές...
15 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (φάρμακα, φαγητό και πόσιμο νερό) και 50 διασώστες με εκπαιδευμένους σκύλους, που έστειλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Βενεζουέλα, που κι αυτή στραγγαλίζεται δεκαετίας από το ίδιο δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ και του 4ου Ράιχ (Ευρωπαϊκή Ένωση).
Κατά την άφιξη του αεροπλάνου στη Δαμασκό, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη Συρία, ο José Gregorio Biomorji Musatis, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον συριακό λαό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού και να του πούμε ότι είμαστε μαζί του σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες και παρά όλες οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις δύο χώρες μας».
Ο Biomorji τόνισε την «Πλήρη υποστήριξη της Βενεζουέλας στη Συρία και τόνισε ότι το Καράκας δεν δίνει καμία σημασία σε εξωτερικές επιταγές και πιέσεις για την απαγόρευση μεταφοράς βοήθειας στη Συρία»

 
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top