Έφοδος στα γραφεία της ΜΚΟ «No Peace Without Justice» στη Ρώμη πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη (21/2), δυνάμεις της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας του σκανδάλου Qatar-Gate.

Η «No Peace Without Justice», με επικεφαλής τον Ιταλό Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, που επικεντρώνεται στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική— συνδέεται με την Fight Impunity, την οργάνωση του Αντόνιο Παντσέρι που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ταρακουνήσει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O Ταλαμάνκα συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος σε φυλακή του Βελγίου για δύο μήνες και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι της ταμία της οργάνωσης, Αντονέλα Κάσου, επίσης στη Ρώμη. Η ταμίας μάλιστα φαίνεται να ανακρίθηκε με την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) βάσει ευρωπαϊκής εντολής έρευνας της δικαστικής αρχής των Βρυξελλών.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.


 
Top