Xάρη στον οξυδερκή υπουργό Κλιματικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη που είναι μερακλής στο να κατασκευάζει “τρομακτικά” γεγονότα ο κόσμος έμεινε σπίτι του δίνοντας έτσι τεράστια αναγνωσιμότητα στη λίστα των ονομάτων που παρουσίασε το Documento με το καλοχτενισμένο Predator να παρακολουθεί τα κινητά τους.

Γράφει ο Pred Ator

Ο Στυλιανίδης είναι λίρα “112” για την κυβέρνηση.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό τον τρόπο ένα ακόμη απολαυστικό ανάγνωσμα.

Κάπως έτσι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι Ομιλούντες Κύκλοι του υπουργού Δένδια. Σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ των εγκρίτων ΜΜΕ εμφανίζονται Κύκλοι του Δένδια να ομιλούν και να σχολιάζουν τη παρακολούθηση του κινητού του.


Παντού και πουθενά ο ίδιος ο Δένδιας.

Κύκλοι του Δένδια. Ούτε καν Κύκνοι του Δένδια συνυφασμένοι με το Κύκνειο Άσμα. Τίνος; Θα δείξει ο χρόνος.

Καθώς οι έγκριτοι ιστότοποι αναφέρονται σε Κύκλους του Δένδια το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στη Σάσα Σταμάτη.


Η Σάσα θα μπορούσε να είναι ένας Κύκλος του Δένδια από μόνη της. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις πιο κάτω photos οι οποίες τραβήχθηκαν από γνωστό Έλληνα παπαράτσι, (ο Νίκος Δένδιας που είναι επίσης εγκάρδιος φίλος του Πάνου Κυριακόπουλου του Star και συνομιλούν συχνά στο τηλέφωνο) ο Νίκος και η Σάσα έχουν τρελή χημεία.

Κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών (δλδ η Σάσα) παίρνουν θέση σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων ως εξής>

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Όπως αντιλαμβάνεστε η Σάσα, ως ξανθιά, το γλεντάει. Ο δε Δένδιας δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του και η απάντησή του χαρακτηρίζει αδιανόητη και επικίνδυνη την παρακολούθηση του κινητού.

Στη συνέχεια ακολουθεί απειλή προς όσους παρακολουθούν το κινητό του η οποία έχει ως εξής>

-Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους.

Η απάντηση των Κύκνων του Δένδια είναι αμήχανη, γεμάτη εκνευρισμό με προβληματικό περιεχόμενο. Η δε διατύπωσή της παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε από τη Σάσα στα έγκριτα ΜΜΕ είναι η ακριβής απάντηση που έγραψε ο Νίκος Δένδιας προσωπικά. Λέξη προς λέξη.







Πάμε να δούμε τώρα τι απάντησε για το όλο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

• Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

• Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.

Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος.



Kρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε εικόνες του Γιάννη σε στιγμές χαλάρωσης που αποτελούν την ανάπαυλα του πολεμιστή. Την ίδια στιγμή όμως οι Documentάριοι όπως όλα δείχνουν από τη σχετική αρθρογραφία της εφημερίδας έχουν στη κατοχή τους μέρος ή όλους τους διαλόγους που κατέγραψε το θρυλικό Predator. Και εάν ο οξυδερκής Χρήστος Στυλιανίδης εξακολουθήσει να δημιουργεί κάθε ΣΚ τρομακτικά γεγονότα οι Documentάριοι θα δημοσιεύουν τον Πάπυρο Λαρούς των συνομιλιών σε συνέχειες.

Ο Documentάριος Άγγελος Προβολισιάνος το λέει ξεκάθαρα στο άρθρο με τίτλο>

Ζουν με τον φόβο της αποκάλυψης των συνομιλιών

Ο Γιάννης Οικονόμου κέρδισε τη συμπάθειά μας. Μπορεί όλο αυτό το διάστημα να τον αποκαλούσαμε «πολιτικό φίκο» κι ας αδικούσαμε το συμπαθές φυτό, όμως, με τη σημερινή πολιτικά αυτοκτονική ανακοίνωση που εξέδωσε, το Documento δεσμεύεται πως θα τον αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιείκεια και κυρίως στοργή.

Διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμπεριφερθούμε σε έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που στην ίδια ανακοίνωση κατορθώνει να δηλώσει ότι «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη» όσα αποκάλυψε «ο εθνικός συκοφάντης» και «παραμυθάς», Κώστας Βαξεβάνης.

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Οικονόμου είναι διπολικός και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας να μάθουμε. Πάρα ταύτα, μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε το «εμμονικό μένος» -όπως λέει ο ίδιος- κατά του εκδότη του Documento.

Στο φληνάφημα που κοινοποίησε μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις σε κλίμα προβληματισμού, αμηχανίας και έντασης στο Μέγαρο Μαξίμου, αφιερώνει μία παράγραφο 70 λέξεων για να περιγράψει τον εκδότη του Documento σαν τον σύγχρονο βελζεβούλ που δημοσιογραφεί για να εξυπηρετεί ξένα κέντρα και να πλήττει την «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση.

Κοντολογίς, αφού δεν μπορεί να διαψεύσει την αποκάλυψη με τα «βαριά» ονόματα, παριστάνει τον Κλουζώ με υπουργική ιδιότητα. Αναζητά κίνητρα και επιδιώξεις αντί να απαντήσει γιατί οι έμποροι του «αρπακτικού» δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως επίσης ποιος ήταν ο λόγος που η ΝΔ επέβαλε τη βολική διαδικασία της γραπτής και εξ αποστάσεως εξέτασης της εκπροσώπου της Intellexa, Σάρα Χαμου.

Ο πολιτικός σωματοφύλακας του Κυριάκου Μητσοτάκη αν ήθελε να αντικρούσει με σοβαρούς όρους το δημοσίευμα, θα έπρεπε να ανακοινώσει τα εξής δύο πράγματα:

Πρώτον, όλα τα «γαλάζια» στελέχη που περιλαμβάνονται στην (πρώτη) λίστα, διαψεύδουν την «παγίδευσή» τους από το κακόβουλο λογισμικό.

Άραγε, δεν αναρωτήθηκε κανείς στο Μαξίμου γιατί κανένα θύμα του Predator δεν δήλωσε στο Documento πως ο πρωθυπουργός αποκλείεται να μετέρχεται τέτοιων μεθόδων; Για να είμαστε ακριβείς, υπήρχε ένα. Η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δήλωσε πως «δεν υπάρχει χρήση του Predator στην Ελλάδα». Από την άλλη, ο Γ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως «λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Για να μην χάσουμε τα λογικά μας, ας τους αφήσουμε να συνεννοηθούν με την ησυχία τους.

Δεύτερον, πρώην ή νυν υπουργοί, αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα στείλουν τα κινητά τους για έλεγχο στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, προκειμένου να μην υπάρχει καμία υποψία ενδοκυβερνητικής παρακολούθησης και να αποδομηθεί πλήρως το Documento.

Τίποτα απ΄ αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση. Κι αυτό γιατί οι ένοικοι του Μαξίμου ξυπνούν και κοιμούνται, πλέον, με έναν φόβο. Την αποκάλυψη όσων υπεκλάπησαν μέσω του Predator. Πώς να διαψεύσουν κάτι που θα τους σκάσει σαν κροτίδα μέσα στα ίδια τους τα χέρια;

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ο εκπρόσωπος που με αυταπάρνηση ρίχνεται στην αρένα με τα λιοντάρια να έβαζε στο ζύγι τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις του. Γιατί όπως έγραψε και ο εκδότης της εφημερίδας, μπορεί αύριο μεθαύριο να αποδειχθεί ότι κι εκείνος ήταν υπό παρακολούθηση. Κι είναι κρίμα να θυσιάζεται κάποιος πολιτικά και στο τέλος να λοιδορείται.
 
Top