Ασθενής με εξασθενημένο ανοσοποιητικό ήταν θετικός στον κορονοϊό για 411 ημέρες.

Ένας 59χρονος που κόλλησε κορονοϊό χρειάστηκε 411 ημέρες για να διαγνωστεί – επιτέλους- αρνητικός.


Σύμφωνα με τη Sun οι γιατροί χαιρέτισαν το κοκτέιλ φαρμάκων στον 59χρονο άνδρα που ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό για πάνω από 1 χρόνο.

Γράφοντας στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases, οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι ο ασθενής είχε αγωνιστεί να απαλλαγεί από μια πρώιμη παραλλαγή του ιού.


Ο ασθενής είχε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από μεταμόσχευση νεφρού.

Οι γιατροί στο Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust, στο Λονδίνο, και στο King's College London δήλωσαν ότι ο άνδρας θεωρείται ότι είναι ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς με επίμονη λοίμωξη από κορονοϊό.


Ένας άλλος ασθενής που αντιμετωπίστηκε από την ίδια ομάδα βρέθηκε θετικός στο Covid για 505 ημέρες, αλλά στη συνέχεια πέθανε.

Και τον Φεβρουάριο, ένας άλλος άνδρας περιέγραψε λεπτομερώς πώς απομονώθηκε για 14 μήνες, αφού σε 78 συνεχόμενα τεστ έβγαινε θετικός.
Βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο του 2020

Σε αυτή την πιο πρόσφατη περίπτωση, ο άνδρας είχε βρεθεί για πρώτη φορά θετικός τον Δεκέμβριο του 2020.

Ενώ τα συμπτώματά του υποχώρησαν, συνέχισε να εντοπίζεται θετικός μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.


Προκειμένου να βοηθήσουν στη θεραπεία του ασθενούς - οι γιατροί εντόπισαν τη συνεχιζόμενη λοίμωξη του άνδρα αναλύοντας τη γενετική του στελέχους του ιού που έφερε.

Στη συνέχεια, του χορηγήθηκε ένα κοκτέιλ εξουδετερωτικών αντισωμάτων (Regeneron) που είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά κατά των πρώτων παραλλαγών του κορονοϊού, γεγονός που επέτρεψε τελικά στον οργανισμό του να απαλλαγεί από τον ιό.

Είναι πολύ πιθανό ότι ο ασθενής είχε το αρχικό στέλεχος Alpha του ιού.


Η παραλλαγή που κυκλοφορεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Όμικρον, είναι ηπιότερη από εκείνες που προηγήθηκαν και πολλοί άνθρωποι έχουν πλέον κάνει εμβόλιο που βοηθά επίσης στην προστασία από σοβαρές τη σοβαρή νόσηση.

Αλλά λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης του ιού, οι ειδικοί δήλωσαν ότι αυτές οι θεραπείες με αντισώματα είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικές.
Ο Δρ Luke Snell, από το Guy's & St Thomas', δήλωσε: «Ορισμένες νέες παραλλαγές του ιού είναι ανθεκτικές σε όλες τις θεραπείες αντισωμάτων που είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Ορισμένα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα εξακολουθούν να κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο προστασίας και θεραπείας τους.


 
Top