Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν ότι το Έθνος μας
εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την Κούβα,
για να...

φτάσει σ' όλη την Ανθρωπότητα!»
Φιδέλ Κάστρο

Ενώ η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί κι εξοπλίζει τους ΟυκροΝαζί του κοκαϊνομανή κλόουν, που στήνουν παντού αγάλματα του "εθνικού ήρωα της Ουκρανίας", τον συνεργάτη του Χίτλερ, τον Μπαντέρα και γιορτάζουν τις σφαγές αμάχων από τα SS, η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση Πούτιν εγκαινιάζει ένα μνημείο για έναν από τους μεγαλύτερους Επαναστάτες στην παγκόσμια Ιστορία.
Σ' έναν άνθρωπο που αντιπροσωπεύει τη λύτρωση των Εργατών του κόσμου, που είναι το σύμβολο της Τιμής και περηφάνιας των καταπιεσμένων λαών.
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κούβας, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, αρχικά απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα και στη συνέχεια εγκαινίασε, μαζί με τον "ιμπεριαλιστή" Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, το μνημείο του Καπετάνιου (en Jefe) Φιδέλ στην ομώνυμη πλατεία της Μόσχας... [βλ. Πούτιν - Κανέλ... εγκαινίασαν το μνημείο του Φιντέλ Κάστρο στη Μόσχα!]
Η πιο εμβληματική "απάντηση" σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της αποικίας των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και στην ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά, που μαζί με το ΝΑΤΟ δίνει τη δική της μάχη κατά του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού"... [σχετικά με την ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά: Εναντίον της ελευθεριότητας της "αριστεράς της εποχής μας"!]

Η ενότητα της Νατοϊκής Ευρωπαϊκής αριστεράς, ευτυχώς, μόνον στην αποικία "Ελλάδα" έχει σφυρηλατηθεί σε μια διαρκή κι άρρηκτη "εθνική ενότητα" στην αντιμετώπιση του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού", αλλά συνάμα το "υγειονομικό διαβατήριο για εργασία και κοινωνική ζωή", τον "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", τα "ανοιχτά σύνορα" και την "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα.

«Η Σοσιαλιστική Κούβα στηρίζει τη Ρωσία,
ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς Ναζί
»
Κομουνιστικό Κόμμα Ιταλίας
(αδελφό κόμμα του ΚΚΕ)
λεζάντα της αφίσας

«ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν
»
Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, 17 Νοέμβρη 2022
(αδελφό κόμμα του ΚΚ Ιταλίας)
φωτο: Marco Rizzo & Δημήτρης Κουτσούμπας, Γραμματείς δύο αδελφών ευρωπαϊκών Κομουνιστικών κομμάτων

Ενώ στην Ουκρανία γκρεμίζουν τα αγάλματα των ηρώων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου με τα εκατομμύρια νεκρών του Σοβιετικού Λαού, για να τα αντικαταστήσουν με αυτά των συνεργατών των Ναζί, στη Μόσχα ένα μνημείο αφιερωμένο στον Φιδέλ Κάστρο... Αυτό είναι τα πάντα!

Αυτά είναι λόγια του Κουβανού προέδρου της Σοσιαλιστικής Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ: «[...] Τα αίτια της τρέχουσας σύγκρουσης σ' αυτόν τον τομέα εντοπίζονται στην επιθετική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας, την οποία η Κούβα καταγγέλλει συστηματικά στα διεθνή φόρα... Η Κούβα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή.... Προειδοποιήσατε τον κόσμο πριν από πολύ καιρό ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας είναι απαράδεκτη, και αυτές (οι ΗΠΑ) προσπάθησαν να βρουν σε έξω-εδαφικούς πολέμους, όπως κάνουν πάντα, μια ευκαιρία να παρουσιαστούν ως σωτήρες και λύτες. Καταδικάζουμε συνεχώς τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις πηγές της τρέχουσας σύγκρουσης, ώστε οι άνθρωποι να μην παραπλανηθούν και να κατηγορήσουν τη Ρωσία γι' αυτό»

 

Λευτεριά στους συντρόφους αδερφούς Κονονόβιτς!

Διεθνής έκκληση, στην οποία έχει προσχωρήσει το σύνολο των ευρωπαϊκών κομμάτων, που δεν έχουν περάσει στο "μέτωπο" της Νατοϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς εναντίον του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού".
«Έχουν περάσει πάνω από επτά μήνες από τότε που οι αδελφοί Oleksandr και Mykhilo Kononovich, μέλη της Λενινιστικής Κομουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν με την ανύπαρκτη κατηγορία της συνεργασίας με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Έκτοτε, υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για την αποφυλάκισή τους, αλλά όλες παρέμειναν χωρίς καμία μορφή αντίδρασης από τις ουκρανικές αρχές. Οι πολυάριθμες επιστολές που έστειλαν κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις σ΄ όλο τον κόσμο στις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες τους δεν απαντήθηκαν ποτέ. Αυτό καταδεικνύει όλη την αλαζονεία και την αλαζονεία της ουκρανικής πραξικοπηματικής κυβέρνησης.
Είναι σαφές ότι οι σύντροφοι Kononovich έχουν συλληφθεί για τη δέσμευσή τους στις τάξεις της Ουκρανικής Αντιφασιστικής Επιτροπής και του Ουκρανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που απαγορεύτηκε μετά το πραξικόπημα του 2014 και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία και οι τοποθεσίες κατασχέθηκαν από την ουκρανική κυβέρνηση. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομερής αντισυνδικαλιστικής και αντικομμουνιστικής καταστολής που επικρατεί στην Ουκρανία εδώ και οκτώ χρόνια, εκ των οποίων η σφαγή στα Γραφεία των Συνδικάτων της Οδησσού και την πρόσφατη απαγόρευση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι αριστερά ή κεντροαριστερά.
Η φυλάκιση των αδελφών συνιστά σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων και πολιτικών τους δικαιωμάτων. Το ότι η ουκρανική κυβέρνηση, που ήρθε στην εξουσία χάρη στη βοήθεια της Δύσης και των παραστρατιωτικών στρατευμάτων των νεοναζί, δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των πολιτών της δεν προκαλεί έκπληξη: η καταπίεση της Ρωσόφωνης μειονότητας και ο βίαιος πόλεμος που διεξάγεται στο Ντονμπάς, όπου κάτω από τις ουκρανικές βόμβες έχουν σκοτώσει πολλούς αμάχους, αποτελούν υποδειγματική απόδειξη.
Η κατάσταση των αδελφών Kononovich εξακολουθεί να είναι επισφαλής και είναι ακόμα απαραίτητο να κινητοποιηθούν διεθνώς ενάντια σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων και ενάντια στη φασιστική καταστολή της διεφθαρμένης και φιλοδυτικής κυβέρνησης του Ζελένσκυ.
»

Την Διεθνή Έκκληση προσυπογράφουν όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα που δεν υιοθετούν τις πολιτικές ίσων αποστάσεων, ή αντιμετώπισης του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού" -ακόμη και το Κομουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ-...

Αλήθεια... τι πίστευε ο ηγέτης της Κουβανέζικης Επανάστασης για τη Ρωσία του Πούτιν, αλλά και την Κίνα;

«Τιμώντας την 70η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο θέλω να εκφράσω το βαθύ μας θαυμασμό στον ηρωικό σοβιετικό λαό που προσέφερε μια κολοσσιαία υπηρεσία στην ανθρωπότητα.
Σήμερα είναι δυνατή η στέρεα συμμαχία ανάμεσα στους λαούς της Ρώσικης Ομοσπονδίας και του Κράτους με τη πιο γρήγορη οικονομική ανάπτυξη του κόσμου: Τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Και οι δύο χώρες με τη στενή συνεργασία τους, την ανεπτυγμένη επιστήμη τους, τους ισχυρούς στρατούς τους και τους θαρραλέους στρατιώτες αποτελούν μια ισχυρή ασπίδα για την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια, για να μπορέσει να διατηρηθεί η ζωή του είδους μας.
Η φυσική και πνευματική υγεία και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν κανόνες που πρέπει να υπερισχύσουν, αλλιώς το πεπρωμένο του ανθρώπινου είδους όπως το γνωρίσαμε θα χαθεί για πάντα.
Τα 27 εκατομμύρια των σοβιετικών που πέθαναν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, το έκαναν επίσης για την ανθρωπότητα και για το δικαίωμα να σκεφτόμαστε.
Για το δικαίωμα να είμαστε σοσιαλιστές, να είμαστε μαρξιστές – λενινιστές, να είμαστε κομουνιστές. Για να βγούμε από την προϊστορία.
Φιντέλ Κάστρο Ρουζ»
Από άρθρο του Φιντέλ Κάστρο: Είναι δικαίωμά μας να είμαστε Μαρξιστές-Λενινιστές, σε: "cubaniagriega"

Αναπάντητα τα ερωτήματα... Τι συμβαίνει στο ΚΚΕ; Η επιλογή της μοναξιάς κι ο έρωτας στον αγώνα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, από που πηγάζει και που στοχεύει;


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top