Η γραμμή άμυνας που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στις σαρωτικές αποκαλύψεις για το κοινό σύστημα ΕΥΠ-Predator που παρακολουθούσε ακόμα και...υπουργούς της κυβέρνησης, δεν έπεισε τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. 

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει το γνωστό αφήγημα ότι για όλα, «τη λάσπη και τα ψέματα» φταίει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη. Μάλιστα, με μια κίνηση έκδηλη πανικού κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής, προσπαθώντας να πιαστεί από το σωσίβιο ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον στηρίζει.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζεται κατ΄ιδίαν από κορυφαία στελέχη του κόμματος ως ένδειξη αδυναμίας ενώ επισημαίνεται ότι δεν τους  εφοδίασε με επιχειρήματα για να στηρίξουν προς τα κάτω τις επιλογές του πρωθυπουργού καθώς οι απαντήσεις του άφησαν πολλά κενά και προκάλεσαν περισσότερα ερωτήματα.

Ιδιαίτερα προβληματισμένα εμφανίζονται στελέχη του κόμματος και με την ανοιχτή σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μέχρι πρότινος ισχυρό σύμμαχό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η ΝΔ να χάσει την υποστήριξη ΜΜΕ που παίζουν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της κυβέρνησης και των επιλογών της.

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, σχολίαζαν με αρνητικό τρόπο και την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγει ο ίδιος προσωπικά από το κάδρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, την ίδια στιγμή που στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου παραδέχθηκε τόσο το κύκλωμα των υποκλοπών όσο και τις ευθύνες του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και τον ρόλο του επιχειρηματία Λαβράνου.

Όπως σχολίαζαν βουλευτές της ΝΔ, η παραδοχή του κυκλώματος υποκλοπών ακόμα και σε βάρος υπουργών, δείχνει έναν αδύναμο πρωθυπουργό που έχει «χάσει τη μπάλα» και αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί στα μέλη του κόμματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, στο μόνο που ποντάρει βλέποντας την τρικυμία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, είναι πως βρισκόμαστε σε συνεχή προεκλογική περίοδο και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση βουλευτής ή στέλεχος του κόμματος να αμφισβητήσει τις επιλογές του ανοικτά. Μόνο η σιωπή και η μη δημόσια στήριξη του πρωθυπουργικού αφηγήματος θα είναι ένδειξη αποδοκιμασίας...

avgi.gr
 
Top