Το μήνυμα εστάλη, ήταν ηχηρό και ακούστηκε καλά στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία: Δεν πάει άλλο! Κι αν τόσο καιρό το επιχείρημα «μα καλά, αν δεν υποστηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές, γιατί δεν κατεβαίνουν οι πολίτες στον δρόμο;» μονοπωλούσε τα επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών και... υποστηρικτών στις στήλες των εφημερίδων και στα τηλεοπτικά πάνελ, η απάντηση δόθηκε στους δρόμους την Τετάρτη.

Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών ήταν η έκφραση της οργής των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των νοικοκυριών που γονατίζουν μπροστά στο εφιαλτικό κύμα της ακριβείας.

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να έχει στήσει τηλεοπτικό σόου με βόλτες στα σούπερ μάρκετ και διαφήμιση των φίλων του επιχειρηματιών για να πουλήσει την εξαπάτηση του «καλαθιού», όμως τα στοιχεία του πληθωρισμού έρχονται να επιβεβαιώσουν απλώς αυτό που βιώνουμε μπροστά στα ράφια.

Η εκτόξευση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε συνδυασμό με τη διαρκή υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών -ιδίως των χαμηλόμισθων- αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά.

Οχι, δεν φταίει η διεθνής κρίση, αλλά η ακρίβεια Μητσοτάκη. Για την κατάσταση που ζουν οι πολίτες δεν φταίει το παγκόσμιο κλίμα, αλλά η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ, τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να προστατεύσει την κοινωνία.

Η κυβέρνηση των γαλάζιων ακρίδων, των Πάτσηδων και των υποκλοπών δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει στη χώρα...

ΑΥΓΗ
 
Top