Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

13 Οκτώβρη 2022... φθάνει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ιταλικής βουλής,
με σφιγμένη γροθιά, βρώμικα παπούτσια κι αστεία για το ληγμένο γιαούρτι...

που χρησιμοποίησε για τις γαλότσες,
ο νεοεκλεγμένος βουλευτής της αριστεράς και των οικολόγων,
ο μετανάστης Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο, δηλώνοντας:
«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η απόλυτη συνείδηση ​​να συνεχίσουμε με ταπεινότητα,
αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, προσπαθώντας να μείνουμε με τα πόδια μας στη λάσπη,
αγγίζοντας τα αστέρια της αξιοπρέπειας και της ευτυχίας»

Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο, το σύμβολο της ιταλικής κι ευρωπαϊκής αριστεράς, ο μετανάστης που εκλέγεται βουλευτής με το της "Αριστερής ενότητας & πρασίνων", για να κάνουν πράσινη κι αριστερή την Ευρώπη... Η απάντηση της αριστεράς στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού...

Σήμερα κλαίει κι οδύρεται!

Η μητέρα (πεθερά) της συζύγου του, μετανάστρια από τη Ρουάντα, πρόεδρος του συνεταιρισμού coop Karibu (ΜΚΟ... με ίδρυση το 2001, μαζί με τη σύζυγο του νυν βουλευτή), αλλά και θυγατρικές ΜΚΟ με συμμετοχή στα φιλάνθρωπα προγράμματα για πρόσφυγες και μετανάστες (Sprar e Cas), με 154 υπαλλήλους και 600 κρεβάτια, για τα οποία έπαιρναν έως και 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το κράτος για επιχορήγηση.
Απλήρωτοι μισθοί, κακομεταχείριση, αδήλωτη εργασία, πλαστά τιμολόγια: οι κατηγορίες των δικαστικών εισαγγελικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη...

«Αυτός μπήκε στο αστικό κοινοβούλιο μ' ένα φιλοαμερικανικό κόμμα.
Τώρα κλαίει επειδή ο συνεταιρισμός της συζύγου του
δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους πρόσφυγες,
υπό δικαστική έρευνα για εκμετάλλευση.
Στον καπιταλισμό όλα είναι ψεύτικα.
»
Φάμπιο Μπιάνκι

  Σχετικό, 3 Ιούλη 2028: Η μετανάστευση ήταν ένα όπλο των αποικιοκρατών... σήμερα του καπιταλισμού


Ο βουλευτής της αριστεράς Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο με τη σύζυγό του Λίλιαν Μουρεκατετε... κι επάνω εργαζόμενοι ενοικιαζόμενοι μετανάστες των ΜΚΟ της πεθεράς του...

Σε συνέντευξη στη "Repubblica", που είναι η πρώτη που δόθηκε μετά την είδηση ​​της δικαστικής έρευνας από τον εισαγγελέα της Λατίνα για μη πληρωμή, ανθυγιεινές συνθήκες στα κέντρα και παραβιάσεις συμβολαίων, η 45χρονη Λίλιαν Μουρεκατετε, σύζυγος του βουλευτή, επισημαίνει για τον σύζυγό της:
«Ποτέ δεν ενδιαφερόταν για τον συνεταιρισμό, ούτε για τις Κοινοπραξίες Βοήθειας & Αλληλεγγύης, στις οποίες ανήκει η "Καριμπού".
Δεν συζητάμε γι' αυτά ποτέ στην οικογένεια, στο σπίτι
»
.
Δίπλα της, ο αριστερός μετανάστης βουλευτής της αριστεράς, λέει για τη σύζυγό του:
«Η γυναίκα μου είναι άνεργη κι αυτή τη στιγμή, είναι εγγεγραμμένη στο INPS (ιταλικός ΟΑΕΔ

Μια περίπλοκη υπόθεση (δικαστική κι όχι μόνον) που αφορά τον κοινωνικό συνεταιρισμό αλληλεγγύης (ΜΚΟ) "Karibu" και τις θυγατρικές κοινοπραξίες (Aid, αλληλεγγύης).
Οντότητες τριτογενούς τομέα που ασχολούνται με την «υποδοχή μεταναστών και την ένταξη τους στην κοινωνία ανά την επικράτεια των αιτούντων άσυλο, των πολιτικών προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών», που διοικούνται με διάφορους τρόπους από την Μαρί Τερεζα Μουκαμιτσιντο και την κόρη της Λίλιαν Μουρεκατετε (σύζυγο του νυν αριστερού βουλευτή, που αναδείχθηκε από την ακτιβιστική του δράση υπέρ των μεταναστών, με την ιδιότητα του συνδικαλιστή "μεταναστών εργατών γης"), και οι δύο από τη Ρουάντα, αντίστοιχα πεθερά και σύζυγος του νέου βουλευτή της Πράσινης και της Αριστερής Συμμαχίας Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο.
Απλήρωτοι μισθοί, κακομεταχείριση, αδήλωτη εργασία και πλαστά τιμολόγια, κακομεταχείριση ανηλίκων, υιοθεσίες στις δομές των συνεταιρισμών (ΜΚΟ), οι κατηγορίες που ερευνούν σήμερα οι Καραμπινιέροι κατόπιν εισαγγελικής εντολής (και οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη).
Η ιστορία "εξερράγη", όχι από την "ακροδεξιά" κυβέρνηση Μελόνι, αλλά μετά από καταγγελία του πανιταλικού ιστορικού αριστερού συνδικάτου "Uiltucs". Το σοσιαλιστικό UILTuCS είναι το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον τριτογενή τομέα, τον τουρισμό, το εμπόριο, των υπηρεσιών για τον τουρισμό και το εμπόριο.
Μετά την καταγγελία του Συνδικάτου στην εισαγγελία, ο Γενικός Εισαγγελέας της Λατίνας (Περιφέρεια Ρώμης), άνοιξε παράλληλες έρευνες. Μία έρευνα την εμπιστεύτηκε στην Φορολογική Αστυνομία (Guardia di Finanza), αφού αφορά την απάτη κατά του κράτους και άλλα φορολογικά εγκλήματα. Μια άλλη (χωρίς την υπόθεση του οικονομικού εγκλήματος), αφορά την κακομεταχείριση, εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και των ανήλικων μεταναστών. Έτσι τα παιδιά που κακοποιήθηκαν καταθέτουν και ερευνώνται, με εισαγγελική εντολή, από τους Καραμπινιέρους. Επίσης, ένα άλλο ζήτημα, είναι και ο φάκελος της υπεξαίρεσης.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η "διαδρομή" της κοσμικής πεθεράς, στον επιχειρηματικό τομέα και μετέπειτα τον "μεταναστευτικό", που βραβεύτηκε το 2018 από την τότε Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, τη Νατοϊκή αριστερή Laura Boldrini, ως: «Η ξένη επιχειρηματίας της χρονιάς»!

Αχ αυτή η εμονή, η εναντίωση στην αμνησία... Γράφαμε το Φλεβάρη του 2018, για την "αριστερή" Laura Boldrini, μεταξύ άλλων:

«[...] Μπροστάρης στην εκλαΐκευση της νέας θέσης της ιταλικής "αριστεράς" απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Laura Boldrini, γνωστή στην ελληνική "αριστερά".
Η κυρία κύριος εκφραστής της "δικαιωματικής αριστεράς" ήταν η πρώτη πολιτικός που έσπασε τα "ταμπού" με τις καινοτόμες "αριστερές" της πολιτικές, ορισμένες εκ των οποίων αξίζει να σημειώσουμε:
"Πρέπει να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας... για να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...", "Ηθικό καθήκον το δικαίωμα τεκνοθεσίας των γκέι", "Χρειαζόμαστε εκατομμύρια μεταναστών στην Ιταλία για να αναπτυχθεί η οικονομία" κι όλα τα γνωστά "επιχειρήματα" της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" περί αναγκαιότητας της παγκοσμιοποίησης. Ανάμεσα σε όλα αυτά έχει και μία σαφή θέση για την ονομασία των Σκοπίων που εξέφρασε "συμπτωματικά" σε ανύποπτο χρόνο (10 Απρίλη 2016): "Μακεδονία"!». Περισσότερα, 19 Φλεβάρη 2018, σε: "Αριστερά για το Ισραήλ"...

Έτσι η αριστερή Laura Boldrini-, υπέρμαχος της μετανάστευσης, κατόρθωσε να εκλέξει βουλευτή τον ακτιβιστή μετανάστη του κόμματός της, από την Ακτή Ελεφαντοστού και το επικοινωνιακό παιχνίδι της "φιλάνθρωπης" αριστεράς είναι για πανεπιστημιακή διατριβή:

Έτσι έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του στη Βουλή ο νέος βουλευτής. Στη Ρώμη, μπροστά από το Montecitorio (Ιταλική Βουλή), μια ομαδική φωτογραφία των προσερχομένων συνοδών του στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος. Τυχαία... μια πορεία που προσομοιάζει με την πορεία εργαζομένων της εποχής, στην ιστορική ελαιογραφία (1898) "Il Quarto Stato" (Τέταρτο Κράτος), από τον καμβά του Giuseppe Pellizza da Volpedo.

Φορώντας μπότες επιμελώς λασπωμένες, ώστε να παραπέμπουν στον μετανάστη από την Ακτή Ελεφαντοστούν, συνδικαλιστή εργάτη γης με μπότες βαμμένες με λάσπη από τα χωράφια όπου γίνεται η εκμετάλλευση των μεταναστών από την συγκομιδή της ντομάτας.

Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο: «Φοράω αυτές τις μπότες, σύμβολο του πόνου και της ελπίδας της Βασιλικής Χώρας, που μπαίνουν μαζί μου στην Αίθουσα για να Νομοθετήσουν, στη μνήμη όσων πέθαναν από την εργασία τους, όσων υφίστανται διακρίσεις και εκείνων που πεινούν. Με τα πόδια στη λάσπη της πραγματικότητας και το πνεύμα στον ουρανό της ελπίδας»

Ο φίλος Δημήτρης Δεληολάνης, από τη Ρώμη ενθουσιάζεται...

"Ανοιχτά Λιμάνια" κραυγάζουν και διαδηλώνουν στην Κατάνια της Σικελίας οι σύντροφοι και συντρόφισσες του αριστερού βουλευτή Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο... (6 Νοέμβρη 2022)
Ο βουλευτής Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο στην Κατάνια της Σικελίας για να υποδεχθεί μετανάστες-δούλους από τα πλοία των ΜΚΟ-διακινητών ανθρώπων για εκμετάλλευση... Πήγε να πάρει την πραμάτεια για τις δουλειές των οικογενειακών του ΜΚΟ...

Την Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022, το "ThePressProject", μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μας "ενημερώνει" με αντιφασιστικό οίστρο για τον αριστερό βουλευτή Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο:
«[...] την περασμένη νύχτα, το πλοίο Humanity 1 εισήλθε στο λιμάνι της Κατάνης στη Σικελία. Δόθηκε τελικά άδεια αποβίβασης σε 144 μετανάστες και πρόσφυγες, σε σύνολο 179...

Ο Aboubakar Soumahoro, βουλευτής με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού, συνάντησε το Humanity 1 στο λιμάνι της Κατάνης και αποδοκίμασε το κλείσιμο των λιμανιών από την κυβέρνηση στα πλοία των ΜΚΟ ως "ντροπή", όπως μεταδίδει το AP.
"Αυτή τη στιγμή, στο λιμάνι της Κατάνης βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιλεκτική αποβίβαση", ανέφερε ο Soumahoro στο Twitter. "Τα ταλαιπωρημένα σώματα ναυαγών που έχουν ήδη εξαντληθεί από το κρύο, την κούραση, τα τραύματα και τα βασανιστήρια θεωρούνται αντικείμενα από την κυβέρνηση της Τζώρτζια Μελόνι".
Η νέα ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας επιμένει ότι οι χώρες των οποίων τη σημαία φέρουν τα διασωστικά πλοία είναι αυτές που πρέπει να υποδεχθούν τους μετανάστες.
»
Η "μετανάστευση", όπως κι η φτώχεια έχουν χρήματα, είναι επικερδές "επάγγελμα φιλάνθρωπων"... Να θυμηθούμε με μια μικρή σταχυολόγηση;
 

  Απρίλης 2016: Χόρχε Μπεργκόλιο (πάπας Φραγκίσκος): "Οι μετανάστες είναι ένας πλούτος"!


  Μάης 2017: ΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!


  Ιούλης 2018: «Με υποχρέωνε να παίρνω βιάγκρα»... ο ιερέας άγγελος προστάτης μεταναστών!


  Ιούλης 2019: Ο ψεύτης καθηγητής στο Πάντειον Πανεπιστήμιο... Στην Ιταλία οι μυστικές υπηρεσίες κι οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ... ο πακτωλός χρημάτων!


  Μάρτης 2020: Η "καπετάνισσα" μεταφοράς δούλων για τον Σόρος & Ερντογάν στη Μυτιλήνη!


«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»
  25 Ιούνη 2018: Samora Machel... η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση


«Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου...
Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου...
Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας...
Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών...
Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία...
»
 
 
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top