Με βάση ποιο πρωτόκολλο και με ποια θεσμική ιδιότητα ο Παύλος Κοτσώνης συνοδεύει την Πρόεδρο της επίσημες συνομιλίες της με εκπροσώπους ξένων κρατών;
Ακόμα μια φορά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο επίκεντρο για όλους τους λάθος λόγους. Μετά την άκρως απρεπή συμπεριφορά της στη Θεσσαλονίκη κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ξαναχτύπησε», καθώς σχολιάστηκε εντόνως η χθεσινή συνάντησή της με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.Κι αυτό διότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ και τη βασίλισσα Μαξίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Παύλο Κοτσώνη να παρευρίσκεται, ως μη ώφειλε, στη συνάντηση. Πρόκειται για μία άκρως αντιθεσμική κίνηση εκ μέρους της Προεδρίας, καθώς ο σύντροφος της κυρίας Σακελλαροπούλου δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης τους στην Ελλάδα.

Με βάση ποιο πρωτόκολλο και με ποια θεσμική ιδιότητα ο Παύλος Κοτσώνης συνοδεύει την Πρόεδρο στις επίσημες συνομιλίες της με εκπροσώπους ξένων κρατών; Βεβαίως, αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, απ’ όταν η Πρόεδρος εξελέγη στο αξίωμα, ο σύντροφός της έχει σταθερή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η μεγαλύτερη ευθύνη πάντως δεν βαρύνει ούτε τον Παύλο Κοτσώνη ούτε και την ίδια την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά εκείνον που όχι μόνο την επέλεξε, κόντρα σε όλες τις αρνητικές ενδείξεις, αλλά παριστάνει και ότι δεν βλέπει τα έργα και τις ημέρες της. Αραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να παρέμβει, έστω και τώρα, και να «μαζέψει» την Πρόεδρο η οποία εκθέτει με κάθε ευκαιρία ανεπανόρθωτα τον θεσμό;


Να σημειωθεί πως η χθεσινή απρέπεια του προεδρικού ζευγαριού δεν ήταν παρά η πιο πρόσφατη από μια σειρά εξωθεσμικών επεισοδίων. Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εθεάθη στη στρατιωτική παρέλαση στη συμπρωτεύουσα να… ασχολείται με το κινητό της τηλέφωνο, καθισμένη στον θρόνο των επισήμων. Για του λόγου το αληθές, υπάρχει και η σχετική, διόλου κολακευτική, φωτογραφία.

Νωρίτερα, δύο υγειονομικοί σε αναστολή, και μάλιστα μητέρες, προσήχθησαν επειδή ζήτησαν να συνομιλήσουν με την Πρόεδρο, την ώρα που εισέρχονταν στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.
 
Top