Νέα «πραγματικότητα» ισχύει από την Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους, με ακόμη πιο σκληρούς περιορισμούς στην πρόσβασή τους σε εσωτερικούς χώρους. Η κυβέρνηση, αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε στην δημοσιότητα πίνακα με τα «ναι» και τα «όχι».

Τι πρεπει να γνωρίζουμε:
-Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

-Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. ‘Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.


-Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.



-Επίσης υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

-Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.


 
Top