Ο έλεγχος έγινε σε βάθος 15ημέρου και αφορούσε στα 40.000 θετικά PCR test 

Σε επανέλεγχο, 40.000 δειγμάτων προχώρησε ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαφανεί εάν η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού, έχει «επισκεφθεί» και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα δείγματα ελέγχθηκαν εκ νέου για να διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους βρίσκεται κάποιο της συγκεκριμένης μετάλλαξης, που πλέον αναγνωρίζεται και είχε περάσει «κάτω από τα ραντάρ» του ελέγχου για μεταλλάξεις αφορούσαν όλα τα θετικά PCR των τελευταίων 15 ημερών. Στην περίπτωση που κάποιο ταυτοποιείτο ως κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης θα γινόταν εκ νέου ιχνηλάτηση. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κανένα από όσα τεστ εξετάστηκαν δεν απέδωσε την μετάλλαξη Omicron.

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί με τη νέα μετάλλαξη, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες. Την ίδια ώρα, οδηγία για τις πτήσεις που αφορούν σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νοτίου Αφρικής εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωση η υπηρεσία, η οδηγία αφορά στις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι και έχει ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 καθώς και της νέας παραλλαγής «Όμικρον» (μετάλλαξη της Μποτσουάνα).
 
Top