Ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, είναι ένας επιστήμονας από μια ομάδα 30 συμβούλων, η οποία έχει τον χαρακτήρα think tank στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συνεννοείται σχεδόν καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ο κ. Γεροτζιάφας ήταν κατηγορηματικά υπέρ των μέτρων: Δήλωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός είναι στη «σωστή κατεύθυνση, για να ανακόψουμε το πέμπτο κύμα της πανδημίας, το οποίο υπολογίζεται να έρθει το Φλεβάρη». Ακόμα «συμβαδίζουν με τις ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν πριν από περίπου μία εβδομάδα, όπου κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε ηλικίες άνω των 65 ετών».

Τόνισε ότι «ο ιός δεν αφορά πολιτικά φρονήματα, αλλά έχει και κοινωνικό προφίλ. Ξέρουμε ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι, οι λιγότερο μορφωμένοι είναι και κοινωνικά ευάλωτοι, άρα θέλουμε και διαφορετικές πολιτικές».

Ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τη μη αιτιώδη σύνδεση των mRNA εμβολίου με τις θρομβώσεις, ενώ προειδοποίησε όσοι έχουν περιστατικό θρόμβωσης να εμβολιαστούν άμεσα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ως στρατευμένος στο χώρο της αριστεράς από τα νεανικά του χρόνια, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να περάσει στην Αριστερά τη σοβαρότητα της πανδημίας, «ότι δηλαδή δεν είναι κατασκεύασμα του κράτους, της καταστολής ή των φαρμακευτικών εταιρειών και για τα εργαλεία που έχουμε για να την αντιμετωπίσουμε». Δήλωσε πως ο ρόλος της Αριστεράς είναι να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων που για αντικειμενικούς λόγους δεν προστατεύονται έτσι όπως είναι η κοινωνία σήμερα, ενώ προσέθεσε πως έχει μιλήσει για τα παραπάνω με τον Αλέξη Τσίπρα, το Δημήτρη Κουτσούμπα και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά και ότι ως επιστήμονας θα έδινε τις συμβουλές του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεροτζιάφας επανέλαβε πως απαιτούνται μέτρα αποστασιοποίησης και πρόληψης, εμβόλιο ως βασικό εργαλείο αλλά όχι πανάκεια, ιχνηλάτηση και ανίχνευση, όπως και περίθαλψη μέσα στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία στην αρχή της μόλυνσης. Κατέληξε πως χρειάζεται εθνική συνεννόηση, καθώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα με τον ιό


 
Top