«Έξαλλη» δηλώνει η Ματίνα Παγώνη για τη δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, πως δεν θα ήταν παράλογο «οι μη εμβολιασμένοι πολίτες που νοσηλεύονται με COVID-19, να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλειών».
Υπενθυμίζεται πως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε ερώτηση εάν είναι θετικός να πληρώνουν τη νοσηλεία τους όσοι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται με κορονοϊό, είχε υποστηρίξει ότι «δεν είναι καθόλου παράλογο να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλειών, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες».

H πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, κα Παγώνη, μιλώντας στον Realfm, δήλωσε «έξαλλη με αυτήν την ανακοίνωση»:
«Είμαι έξαλλη με αυτή την ανακοίνωση. Δεν μπορεί γιατρός-συνάδελφος, εκπρόσωπος εκλεγμένος στο πανελλήνιο, ορκισμένος με τον όρκο του Ιπποκράτη, να βγαίνει και να κάνει τέτοια δήλωση δημόσια. Ειλικρινά, μας έχει κάνει όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έξαλλους, γιατί κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να βγει αύριο και να πει σε όλους τους καπνιστές, ''κοιτάξτε να δείτε, από αύριο πληρώνετε τα νοσήλιά σας''. Πρέπει να πει σε αυτούς που έχουν δημιουργήσει τραυματισμούς "επειδή είστε αίτιοι, πληρώνεται τα νοσήλιά σας».
Στο τέλος, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι αυτή η δήλωσε «δεν μας εκπροσωπεί» (σ.σ. τους γιατρούς) και «πρέπει να διορθώσει τη δήλωση, δεν τον τιμά και τέτοιες δηλώσεις δεν τιμούν τον ιατρικό κόσμο».


 
Top