“Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα σημαντικότερα εντοπίζονται στην Κορινθία και ιδιαίτερα στις περιοχές του Κιάτου, του Βέλου και του Ξυλόκαστρου. Στην Αργολίδα και ιδιαίτερα στο Άργος, στη Νέα Κίο, στο Κιβέρι και στη βόρεια Εύβοια” είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, σχετικά με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

“Οι πληγείσες περιοχές θα κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σοβαρά προβλήματα παραμένουν στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης. Έχει ενεργοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τρία άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα” σημείωσε ο κ. Ταφύλλης και πρόσθεσε:

“Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερα από 1.300 περιστατικά, πολλά από τα οποία αφορούν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωση ατόμων στις πληγείσες περιοχές”.

“Τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη... Παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και στην Αττική για βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι ισχυρές. Κάνουμε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας που έχουμε συστήσει και ιδιαίτερα να μην διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους. Είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στην χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων τις οποίες οργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 
Top