Ενώ οι δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται στην περιοχή Λίμνης - Μαντουδίου αλλά και στην περιοχή του Θεολόγου της Φθιώτιδας και επεκτείνονται στη Βόρειο Εύβοια, το ενδιαφέρον παραμένει στην τύχη των τριών αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής ερευνούν δύο συμβάντα.

Το πρώτο αφορά στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτό.

Επίσης, ένα δεύτερο συμβάν αφορά στην περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου - Μαντουδίου, όπου επίσης παρασύρθηκε όχημα από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του και αναζητείται ο οδηγός.

"Αυτή την ώρα ζούμε την αγωνία για να βρούμε τους τρεις συνανθρώπους μας στην Εύβοια. Εκεί έχουμε ρίξει όλες τις δυνάμεις μας. Θερμή παράκληση σε όλους: Να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις..» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook δίδοντας συγχρόνως τον τόνο όλων των προσπαθειών τόσο των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς.

Την ίδια στιγμή με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία από την κεντρική προς τη βόρεια Εύβοια καθώς τα προβλήματα δείχνουν να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ώρες.

Με την υπερχείλιση του Κηρέα έκλεισε ουσιαστικά ο δρόμος από Προκόπι σε Μαντούδι. Έτσι δυσκολεύεται η οποιαδήποτε πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές. Όλοι περιμένουν να πέσει η ένταση της βροχής, να απομακρυνθούν τα νερά και τα χώματα που έχουν καλύψει το οδικό δίκτυο και σε πολλές περιπτώσεις τα βράχια για να μπορέσουν να κινηθούν από τη Χαλκίδα προς τη βόρεια Εύβοια ή αντιστρόφως.

Όμως αυτή τη στιγμή εντοπίζεται η επέκταση των πλημμυρικών φαινομένων και στη βόρεια Εύβοια αφού έχουμε υπερχείλιση του Ξηριά με συνέπεια να κλείσουν οι επαρχιακοί δρόμοι γύρω από την Ιστιαία προς Άγιο Γεώργιο, Καμάρια, Ωραιούς, νέο Πύργο.

Παράλληλα η ένταση των φαινομένων επεκτείνεται και στο Πευκί, το Ψαροπούλι και άλλες περιοχές της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην Ιστιαία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο να υπερχειλίσει ο χείμαρρος Κατσιρέλος που διασχίζει την πόλη και παλιότερα, από την υπερχείλισή του, είχαν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες.

Συνολικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα είναι ενδεικτικό το σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης από την περιοχή του Μαντουδίου όπου μετέβη: «Ο κυκλώνας σαρώνει την Περιφέρειά μας. Είμαστε εδώ όλοι, στους δρόμους. Δίνουμε μάχες, μαζί με την πυροσβεστική και την αστυνομία".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών το Σάββατο και σήμερα Κυριακή μέχρι τις 10.30 το πρωί, στο Θεολόγο της Φθιώτιδας το ύψος βροχής έφτασε αθροιστικά τα 464mm πράγμα πρωτοφανές για την περιοχή.

Αντίθετα, χωρίς προβλήματα είναι η Βοιωτία παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές η βροχόπτωση είναι ισχυρή. Το ύψος της βροχής σε ορισμένα σημεία ξεπέρασαν τα 150 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο. Από το βράδυ της Παρασκευής βρέχει ακατάπαυστα χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές ή καταστροφές σε πόλεις και χωριά.-

 
Top