Η εγκληματικότητα στη Λέσβο έχει ξεφύγει, αφού οι «φιλήσυχοι πρόσφυγες» έχουν επιδωθεί σε ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίων Ελλήνων αλλά και άλλων αλλοδαπών.

Μέσα σε ένα 24ωρο στη Μόρια, παράνομος μετανάστης μαχαίρωσε έναν ανήλικο αλλοδαπό, άλλοι δυο ταυτοποιήθηκαν ως δράστες διάρρηξης και ένας ακόμη ξάφρισε πελάτη μέσα σε σούπερ μάρκετ!

Τα πρώτα δυο περιστατικά που εμπίπτουν στα όρια του αυτοφώρου συνέβησαν την Τετάρτη, το πρώτο μέσα στον χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια, όπου ένας 20χρονος μετανάστης επιτέθηκε σε έναν 16χρονο αλλοδαπό που φιλοξενείται εκεί και τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης που διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της επίθεσης και προσήγαν τον δράστη στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Την ίδια ημέρα, ένας 28χρονος αλλοδαπός έκλεψε το πορτοφόλι μιας 45χρονης Ελληνίδας με 510 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα, μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στη Μυτιλήνη.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για κλοπή.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκε η διάρρηξη στην αγροτική κατοικία ενός 68χρονου στη Μόρια, που είχε γίνει πριν από δυο μήνες. Τότε, οι δράστες είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο και είχαν αρπάξει ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας και του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών δυο παράνομοι μετανάστες ηλικίας 14 και 21 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
 
Top