«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες και έπληξαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής Επικράτειας, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχτεί συνολικά 1.300 κλήσεις για παροχή βοηθείας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα)», αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά: Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα δεχθήκαμε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας, για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων συγκροτήθηκαν 40 συνεργεία με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Ενώ, έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Νομός Κορινθίας: στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας δεχθήκαμε συνολικά 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας, μεταξύ αυτών 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Νομός Αργολίδας: στο δήμο Άργους – Μυκηνών δεχθήκαμε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι δεχθήκαμε 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία μας δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Νομός Μεσσηνίας: στο δήμο Καλαμάτας δεχθήκαμε 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων στο δήμο Πύλου – Νέστωρος δεχθήκαμε 12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων. Ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία δεχθήκαμε επιπλέον 5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.

Νομός Λακωνίας: στο δήμο Σπάρτης δεχθήκαμε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων

Νομός Φθιώτιδας: στο δήμο Αταλάντης δεχθήκαμε 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας, αναλυτικά 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για κοπές δένδρων.

Νομός Ευβοίας: στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού δεχθήκαμε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 21 απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έχουν συγκροτηθεί 25 συνεργεία με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: ant1news.gr

 
Top