Ο μεσογειακός κυκλώνας "Ζορμπάς", μετά τα προβλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Πελοπόννησο, συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα.

Σήμερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με εξασθένηση από το μεσημέρι στα νότια πελάγη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη.

Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ και στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 8-9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα στην ανατολική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα νότια.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια νότιοι, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ κυρίως στα νότια.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 
Top