Μία εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε μέσα σε ένα λεπτό στο κινητό του τηλέφωνο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τάξεις των αστυνομικών στην Πάτρα!!!

Γιατί όμως;

Όπως μεταδίδει η ελληνική έκδοση της Huffpost, η εν λόγω εφαρμογή ..
δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ακούει σε πραγματικό χρόνο τις διαβιβάσεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ασυρμάτου.
«Μπάτε σκύλοι αλέστε» με τις «ευλογίες» της τεχνολογίας.
Η «εφαρμογή των κακοποιών» έχει παγκόσμια εμβέλεια και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης συχνοτήτων που χρησιμοποιούν διάφορες Αστυνομίες ανά τον κόσμο.
Γιατί κανείς δεν παρεμβαίνει;
Στην Ελλάδα παρέχονται από την εφαρμογή οι διαβιβάσεις από τη συχνότητα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία στην Πάτρα. Άγνωστο παραμένει εάν στο μέλλον υποκλαπούν και οι επικοινωνίες στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις!!!
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό!
Το...

... «police scanner», όπως ονομάζεται, παρέχεται εντελώς δωρεάν!!!
Πλέον οι κακοποιοί μπορούν να μαθαίνουν τις διαβιβάσεις των αστυνομικών με ένα κλικ στο κινητό τους τηλέφωνο.

Γράφει η Huffpost:
Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι οι υποκλοπές γίνονται λόγω της χρήσης αναλογικών ασυρμάτων, οι οποίοι δεν παρέχουν καμία ασφάλεια. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκτήσει ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπογράφοντας 10ετη σύμβαση λειτουργίας με την εταιρία που το παρείχε. Το κόστος για το ελληνικό δημόσιο ανήλθε περίπου στα 90 εκατ. ευρώ. Μετά τη λήξη της δεκαετίας, το καλοκαίρι του 2014, το Σώμα αναγκάστηκε να περάσει ξανά στο αναλογικό σύστημα.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι «επρόκειτο για ένα σοβαρό ζήτημα, στο οποίο δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή, προκειμένου να υπάρχει πλάνο για το τι θα συμβεί μετά τη λήξη της δεκαετούς σύμβασης. Η ψηφιακή επικοινωνία θα επανέλθει μέσα στους επόμενους μήνες. Αρχικά για τις μάχιμες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η Άμεση Δράση και η ΟΠΚΕ, και στη συνέχεια για το σύνολο του προσωπικού».



Με πληροφορίες από την Huffpost Greece
 
Top