Αποκλεισμένο παραμένει το Μαντούδι Ευβοίας. Πάνω από 30 μηχανήματα παρενέβησαν στο οδικό δίκτυο ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες σε όλο το μήκος του Δήμου Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας.

Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ.

Η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα.

Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους. Τέτοια καταστροφή έχουν να ζήσουν από το 1987, λένε οι κάτοικοι που τρέχουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Από το πέρασμα του Ζορμπά δεν ξέφυγε η πόλη της Χαλκίδας. Αυτή την ώρα επικρατεί δυνατή ανεμοβροχή ενώ σημαντικές κατολισθήσεις έχει υποστεί ο δρόμος Χάλια - Λουκισσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύσεις στέλνουν και τα γύρω χωριά, όπως οι Ροβιές με τον πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργο Μαρούδη.

Ωστόσο, παραμένουν αγνοούμενοι, ο 67χρονος με τη 58χρονη σύζυγό του και ένας νεαρός 27ετών.

Στο σημείο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Κωστόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Εύβοιας, Γιώργος Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Χαλιούλας. Όλοι αυτοί συντονίζουν τις δυνάμεις από τον Ξενώνα του Αγ.Ιώαννη του Ρώσου στο Προκόπι, όπου βρίσκονται.

Στο Μαντούδι παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον δ/κτη της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους.

Δείτε το βίντεο:

 
Top