Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου - Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να "κτυπάει" την παραλία” είπε ο κ. Καφαντάρης και σημείωσε:

“Ειδικά στην Μεθώνη έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος. Δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Μόνο σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια”.

Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Καφαντάρης είπε ότι “συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας”.

Παράλληλα, τόνισε ότι “τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται”, συμπληρώνοντας ότι “υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία”.

Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε ότι “έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top