Σχεδόν όλη η Κορινθία έχει πληγεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, αλλά οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου - Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι, όπως επίσης και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών» σημείωσε.

Όσον αφορά τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ο κ. Καλλίρης είπε ότι «από σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής», ενώ όπως συμπλήρωσε, «στην χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε να μείνουν ανοικτές σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων, ώστε οι κάτοικοι να προσέρχονται και να δηλώνουν τι ζημιές έχουν υποστεί».

Όπως εκτιμά ο Αντπεριφερειάρχης, «μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα τους μεγέθους της καταστροφής, κυρίως στους δήμους Βέλου - Βόχας, Ξυλοκάστρου και Κιάτου».

Ο κ. Καλλίρης είπε ότι «όσοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να παραμείνουν στα σπίτια, λόγω των πλημμυρών, φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια».

Σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές, ανέφερε ότι έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι, ενώ όσον αφορά στις καλλιέργειες εκτίμησε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Στην συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν επίσης ζημιές στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Αναφερόμενος στο χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, είπε ότι «το φαινόμενο ήταν πολύ ισχυρό και έπεσαν τεράστιες ποσότητες νερού», προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική η βοήθεια από την πλευρά της Πυροσβεστικής, αφού περίπου 120 πυροσβέστες με 30 οχήματα, μεταξύ των οποίων και ερπυστριοφόρα, απεγκλώβιζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα και έκαναν αντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top