κοτζιας

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ...
 
Μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών,
µε τριετή θητεία θα είναι πλέον ο αδελφός του...
 υπουργού Επικρατείας ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου, καθώς τοποθετήθηκε µε απόφαση του Ν. Κοτζιά! Πρόκειται για τον Αντώνη Τζανακόπουλο,
αντωνης
µικρότερο αδελφό του υπουργού, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Εργατικού Κόµµατος στη Μεγάλη Βρετανία, και πλέον ένα από τα µέλη του νεοσύστατου συµβουλίου.
εγγραφο
Πως τον παρουσίασε ο Κοτζιάς
 «Έβδοµος -νοµίζω ότι είναι ο νεότερος, ο οποίος θα έρθει αργότερα. ∆ιδάσκει στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, τιµά τα ελληνικά γράµµατα στο εξωτερικόο Αντώνης Τζανακόπουλος. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο κολέγιό του στην Οξφόρδη. Είναι βαθύς γνώστης σε έναν ειδικό τοµέα, που αφορά τις διεθνείς συµβάσεις και τις διεθνείς συµφωνίες, και επίσης έχει γράψει και έχει εξειδικευτεί στα ζητήµατα του Συµβουλίου Ασφαλείας και της λειτουργίας του ΟΗΕ», είπε µεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς.
Θα συµµετέχει στο Συµβούλιο δίπλα σε σηµαντικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Σηµίτη, Χρήστος Ροζάκης, ο καθηγητής της Νοµικής και γνώριµος του Νίκου Κοτζιά από την περίοδο που αµφότεροι ήταν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παµπούκης, και άλλοι. Ρόλος του Συµβουλίου θα είναι να γνωµοδοτεί για ζητήµατα νοµικής φύσης µείζονος σηµασίας, που υποβάλλονται σε αυτό από τον υπουργό Εξωτερικών.
Το Επιστηµονικό Συµβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί έναν θεσµό στον οποίο ο κ. Κοτζιάς δίνει ιδιαίτερη σηµασία, γι’ αυτό επέλεξε ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να γίνει η στελέχωσή του. Ωστόσο, διπλωµάτες δεν βλέπουν και µε ιδιαίτερα θετικό µάτι τη λειτουργία του, καθώς εκτιµούν ότι θα αναλάβει ρόλους οι οποίοι έως τώρα ήταν της αποκλειστικής αρµοδιότητας των νοµικών υπηρεσιών του υπουργείου. Αντικείµενο αιχµηρών σχολίων έχει γίνει και η συµµετοχή του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος, πέραν του ακαδηµαϊκού, στο πολιτικό βιογραφικό του έχει εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα σε συγκεκριµένο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς
www.crashonline.g
 
Top