«Όλα παραπέμπονται στο μέλλον, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ασαφείς μηχανισμούς και στον βαθμό που αυτό καταστεί αναγκαίο», δηλώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup ασκεί ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Όπως εξηγεί ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, το ύψος της δόσης είναι πολύ χαμηλότερο των αναγκών της οικονομίας, σημειώνει ότι δεν υπήρξε συνολική συμφωνία, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση «πήρε πολλές υποσχέσεις αλλά καθαρή λύση για το χρέος, όπως όλοι επιθυμούσαμε, δεν υπήρξε».

«Όλα παραπέμπονται στο μέλλον, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ασαφείς μηχανισμούς και στον βαθμό που αυτό καταστεί αναγκαίο», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «εκ του αποτελέσματος, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», ενώ εκφράζει την άποψη ότι αν στη θέση της ήταν η ΝΔ «δεν θα είχε φέρει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση με τα δύο αχρείαστα μνημόνια», θα είχε προχωρήσει ταχύτερα τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα είχε αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, θα μείωνε σταδιακά τους φορολογικούς συντελεστές και θα είχε δρομολογήσει μια συμφωνία με τους δανειστές «σε πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους».

Λέει ακόμα ότι οι γερμανικές εκλογές επηρεάζουν, ως ένα βαθμό, σήμερα τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο, όταν αυτός ο παράγοντας δεν ήταν σημαντικός.

 
Top