"Πόλεμο" με την ελληνική κυβέρνηση ανοίγει εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την ελληνική πλευρά να μην αφήνει αναπάντητη τη νέα επίθεση και να απαντά μέσω κυβερνητικών πηγών. 

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιμένει να φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους.

Ο Γερμανός υπουργός απάντησε αναφορικά με τις κατηγορίες που έχει δεχθεί για τη σκληρότητα του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», ενώ κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόσχεση που δεν τήρησε σχετικά με την φορολόγηση των εφοπλιστών, όταν αναδείχθηκε στην εξουσία, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Το θέμα του χρέους αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, με τις έως τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πάντως ότι οι εταίροι δύσκολα θα βελτιώσουν τα μέτρα που έχουν ήδη καταθέσει για ελάφρυνση.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.


 
Top