ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΜΑΝΤΑΝΟΥΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ...


«Σήμερα οι μάσκες έπεσαν. Αφού ο υπουργός Εσωτερικών μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών και των ΜΜΕ, μέσα σε 5 λεπτά είχε άποψη για την πρόταση που καταθέτει η ομοσπονδία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
"Είναι φως φανάρι ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δίνει τις καθαριότητες στα ιδιωτικά συμφέροντα" πρόσθεσε ο κ. Τράκας ζητώντας συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα κάλεσε τους συμβασιούχους σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη.


Η κινητοποίηση

Εν τω μεταξύ, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν οι συμβασιούχοι των δήμων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την μονιμοποίησή τους.

Ολιγόλεπτη ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο και απωθήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρότεινε οι προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας να πραγματοποιούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, καθώς και τη μοριοδότηση των υποψηφίων, με βάση τους μήνες εμπειρίας τους στη συγκεκριμένη θέση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ττης τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Για την Πέμπτη έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Top